Schlüterfan, bezig met de

Schlüter Meerdere

Schluterfan
Schlüterfan, bezig met de "Wayne Carini" (Chasing Classic Cars, Discovery Channel), uit te hangen...

Weer eens iets om van de Bucket List te schrappen...
Schuurvondstjes laden!

Reacties

+1
Schluterfan ook gekocht? 😁 of alleen de fotos mogen maken?
+5
Schluterfan
@tractorquintentje

Nee, gisteren breide de familie uit van 3 naar 5 stuks 😃
+1
jehan
@Schluterfan aha n tweeling gekregen dus ??
+1
@Schluterfan In het Belgenland gevonden of?
+3
Schluterfan
@tractorquintentje

Ja heb ze uit handen van de Duitser kunnen houden deze 2 😀
+1
@Schluterfan en hoe ben je deze op het spoor gekomen als ik vragen mag? 😉
+1
Fendt926Driver
Prachtig zoiets.
Fun shopping...
Alles voor jezelf of ook wat handel bij om alles te kunnen bekostigen?
+1
Schluterfan
@Fendt926Driver

De 950 blijft sowieso, de andere is een slooptrekker. Ga eerst bekijken of er nog wat van te maken valt.
+1
Fendt926Driver
@Schluterfan de 950 is dus die waar de wielen nog aan zitten.
Wordt dat straks een open station trekker of ga je er een kabine bij zoeken?
Of blijft deze hut er op?
+5
Schluterfan
@Fendt926Driver

De 950 is die met het franse hok erop idd. Aan de ene kant vind ik hem wel leuk met deze cabine, de meeste gooien ze eraf, en de staat is opzich niet slecht. Maar normaal is mijn idee hier een origineel veiligheidsbeugel op te monteren met het origineel zonnedak. Zo stonden ze ook in de optielijst. De meeste bouwen ze om naar ronde spatborden, en dat gaat buiten mijn godsdienst 😃.
+1
Fendt926Driver
@Schluterfan er zijn opties te over.
En zolang je nog geen beugel met zonnedak hebt zit je ook nog droog.
Trekker wordt eerst helemaal opgeknapt neem ik aan?
+1
Schluterfan
@Fendt926Driver

Ja, eerst technisch, zoals ik het bij de 450 nu doe. De motor moet allesinds revisie, de rest ist nog afwachten. Maar er komt maar lack op eer alles 100% is. Heb vroeger genoeg vers gespoten spul na verloop van tijd uiteen mogen doen. Wil ik nu niet. Al kun je er nooit 100% vanuit.
+1
Fendt926Driver
@Schluterfan succes ermee.
Je kunt er zeker wel eerst een zomer mee werken om te zien of en hoe alles doet..
+2
Schluterfan
@Fendt926Driver

Ja, maar eerst het elektrische deel nieuw, dat is nu goed genoeg voor vuurwerk met nieuwjaar haha.
+1
Fendt926Driver
@Schluterfan dat gaat vast wel goed komen.
trekker is bij jou in goede handen
+3
langeslagdiesel
@Schluterfan heel herkenbare stelling! Ha ha. ! Zin en enthousiastme, meer dan genoeg. Ideeën ook genoeg. Tijd is spaarzaam net als de nieuwe onderdelen. Bijkomende projecten komen er steeds meer, net als andere mensen die ook jou tijd gebruiken om zelf het 1 en ander voor mekaar te krijgen. Maar als je weer iets echt interessant’s heb gezien. Of iemand heb gesproken die veel weet, dan wakkert het vuur weer aan. En gaan we weer blij verder.
+2
Schluterfan
@langeslagdiesel

Ik ben eigenlijk nog volop bezig aan een Schlüter S450, waar nog een hele hoop werk in zit. Dat er dit jaar een Schlüter (ja eigenlijk 2...) extra in de schuur zouden staan had ik al helemaal niet gedacht. Pa zei wel, als er eens wat uit de lucht valt zien we wel weer. De woorden waren nog niet koud of het was al van dat haha. Normaal als ik met een aanbod kom, kan hij nog wel heel terughoudend zijn, maar nu was hij, en wou hij ook, direct mee in het verhaal. Dus dat maakt het voor mij wel leuker dat we nu nog eens iets samen hebben kunnen doen. Mijn pa heeft ook liefhebberij in Café Racers (een bepaald model Motorfiets), en heeft daardoor een vrij zeldzame Ducati in zijn bezit, maar ik heb de indruk dat hij uit dit gebeuren toch niet de euforie kan halen, dat wat we al met de Schlüters hebben gehad, nog steeds hebben, en ik denk zelf ook wel blijven hebben. We zijn thuis in die trekkers, en de meeste kennen er ons ook door.
+2
jehan
Toch wel eens leuk een schluter met een kleine cabine
+1
Schluterfan
@jehan

Deze cabine is een stuk ruimer dan het claustrofibisch hokje met schuifdeuren wat op mijn Compact staat haha. En die laatste is dan nog origineel. Dezelfde cabine was ook optie op de Super.
+1
Towaberg
Proficiat, wat fijn voor jouw 👍👍👍
+1
wilbertkw
Mooie hobby😉 blijft altijd leuk zoiets te zoeken en vinden. Veel succes en plezier met de nieuwe aanwinsten. En inderdaad eerst rustig kijken wat er wel en niet goed functioneert 👍
+1
olro 61
Succes met de restauratie, en er een frame met zonnedak erop zal hem prachtig staan - of een Fritzmeier Verdeck cabine -.

(klik om te vergroten)

Heeft wel veel weg van deze trekker...
+2
Schluterfan
@olro 61

Ja alleen ist niet dezelfde 😁. Van de 5900 zijn er redelijk wat verkocht in Frankrijk. Ik heb nu de maschinenkarten opgevraagt, hopelijk kom ik daarmee ook meer te weten.
+1
Fendt926Driver
@Schluterfan bij wie kun je de machinenkarten van een schluter nog opvragen dan?
De fabriek bestaat niet meer...
+2
Schluterfan
@Fendt926Driver

Ja, is geen probleem. Vroeger waren er 3 adressen waar je een kopie kon opvragen. Een ervan gaf enkele jaren geleden aan dat hij ermee stopte, omdat er naar het schijnt op een of andere manier mee "gerotzooit" werd. Hoe je met zoiets kunt rotzooien weet ik niet. Ik weet niet of hij ze nu ook weer terug aanbied. Ik heb de man wel gesproken in 2019, maar toen eigenlijk niet aan gedacht te vragen. Ook Egelseer scheen ze om dezelfde redenen niet meer aan te bieden. Maar de man waar ik ze haal, die levert ze nog steeds, samen met alle andere informatie die je maar wilt. Hij heeft heel veel, en maakt hiervan kopieën die je tegen een prijsje kan kopen. Hij kon mij het laatst zelfs helpen aan originele boekjes van de maaibalk van mijn 450. Hiervan kreeg ik de originelen zelfs opgestuurd, en geen kopieën!
+1
Fendt926Driver
@Schluterfan mooi uitgebreid verhaal.
Hebben alledrie die mensen dan dezelfde papieren?
Anders zou er toch een deel verloren zijn als 2 van de 3 geen info meer leveren.
+1
Schluterfan
@Fendt926Driver

Ik heb al gemerkt dat de 2 van de 3 adressen samen werken. Er staat bij de ene namelijk "Schlüter Archiv" op zijn kaarten. Toen ik bij de man mijn kaart besteld voor de 450 en ik dacht ook voor de 950 toen der tijd, dat er op beide Archiv stond. Dus vermoedelijk als de ene een bestelling krijg en hij heeft de kaart niet, dat hij met de andere contact opneemt. Misschien dat de kaarten verdeelt zijn.
+1
Fendt926Driver
@Schluterfan mooi dat dat zo kan.
Het is wel een hechte schulter familie met al die samenwerking en ons kent ons.
Prachtig
+1
Tom VB
Ver in F?
+2
Schluterfan
@Tom VB Ik heb ze niet in Frankrijk gekocht. De ene heeft er wel ooit gelopen.
+2
a3vandiejen
Schitterend , mooie aanwinst.
+3
draaipiet
Mooie aanwinst, succes er mee
Ik vind het wel heel bijzonder een schluter met zo een cabine. Ik heb nog nooit zo iets gezien, als ik een schluter zie is het met beugel en eventueel dakje of zonder, of een sirocco of een fabriekscabine met schuifdeuren
+2
SchluterMarco
Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinsten!
+1
draaipiet
Uiteindelijk zijn het weer mooie reacties en verhalen 👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Schlüter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!