Foto van een Zelfbouw Mesttank. Dat zoiets simpels al snel halve minuut scheelt kwa tijd bij de put. Geplaatst door casejxu op 01-03-2021 om 18:35:52, met 49 reacties.

Zelfbouw Mesttank

Foto van een Zelfbouw Mesttank. Dat zoiets simpels al snel halve minuut scheelt kwa tijd bij de put

Reacties

+1
Herbert
Minimaal een halve minuut. Ik begin al met vacuum op de tank zetten voordat ik het erf op draai. Dus meteen volgas zuigen als ik de klep los doe
+1
casejxu
@Herbert ja dat kan ik nu dus ook. Had eerst n touw maar da's waardeloos
Baltus_steyr
@casejxu en nu nog zo'n aanpik systeem zodat je de trekker ook niet uit hoeft??
casejxu
@Baltus_steyr

(klik om te vergroten)

Of als niemand bied......
marceldeutz
@casejxu Dat lijkt mij een vredo zuigarm. 12 jaar mee gewerkt met zo'n arm. Kon er prima mee overweg, koste wel moeite en geld om hem goed aan de tank te krijgen.
casejxu
@marceldeutz weet niet waar die vanaf komt. Wel dat ie misschien aan onze tank komt
marceldeutz
@casejxu Ik heb er toen een 8 duims gat voor in de tank laten snijden want van 8 naar 6 werkte niet goed.
casejxu
@marceldeutz heb 8 duims gat achter onder in al zitten.
marceldeutz
@casejxu Kijk dat is makkelijk. Ik bestuurde de zuigarm met mijn frontlader ventiel kruishendel,
Werkte heel mooi en kon je goed doseren.
casejxu
@marceldeutz heb nog en ventielenblok liggen. Elektrisch. Dus dan komt dat er op. Met 2 ventielen kom ik niet zo ver....
+1
marceldeutz
@casejxu Dat is natuurlijk beter, voorladerventiel was wel proportioneel en dat was voordeel.
ronald-deutz-fahr
@marceldeutz heb je dat nu nietmeer zo dan?
+1
marceldeutz
@ronald-deutz-fahr Op mijn tank nu zit groot ventielenblok op die alle functies kan besturen en werkt op ls van de trekker. Dat gaat natuurlijk ook heel mooi.
ronald-deutz-fahr
@marceldeutz zitten er in saasveld allemaal van die knutselaars?😅 of is het besmettelijk..
jullie bedenken en maken daar vanalles
+1
marceldeutz
@ronald-deutz-fahr Ja, ken er verscheidene en soms als je er niet uitkomt vraag je elkaar.
Wat nu op mijn bemester tank zit is trouwens allemaal origineel veenhuis met canbus besturing en daar heb ik niet aan geknutseld.
+1
Baltus_steyr
@casejxu oja dat heb je volgensmij wel een keer gezegd dat je die er op wou bouwen!! Succes met het monteren!!
johndeere6230
@casejxu

Deze gaat om als je de bemester inklapt? Hier thuis een touw, dat gaat opzich prima, mooi op vacuüm zetten als we op het pad rijden. Strak naast de deur lukt 6 tanken dan net aan, scheelt een hoop tijd.
+1
casejxu
@johndeere6230 ja idd gekoppeld met in/uitklappen
dx11
@Herbert zonder groothoek was dat nogal een geklapper hier
+3
dx11
Maar dat is ook voorbij

(klik om te vergroten)

Boersen
@Herbert Ik stap altijd even van de trekker als ik leeg ben in het land. Dan idd bij het opdraaien van het erf de pomp al aan.
pietjepuk
@Boersen Ik heb er een touwtje aan. Kan ik mooi vanaf de trekker pomp op zuigen zetten.
Boersen
@pietjepuk Trekt dat niet heel erg zwaar?
pietjepuk
@Boersen nee is heel goed te doen. Weet niet goed hoe ik het uit moet leggen. Ik heb op de hendel een stuk ijzer geschroefd wat naar links steekt. aan het eind een touwtje. Zo hoef je alleen maar richting de trekker te trekken om de hendel van links naar recht te krijgen.
Boersen
@pietjepuk Dat is geen gek idee. Heb afgelopen winter de hele bemester onder handen gehad. Daar maar eens mee bezig als de eerste ronde eronder zit.
Herbert
@Boersen ja kan ook. Ik had geluk, bij de aanschaf van de tank was er helemaal niet over gesproken. Zat er op bij aflevering. Gratis bij de winpack modellen toen. Enigste nadeel is dat de bal bovenin meteen vast zit als er nog restdruk in de tank zit. Alleen door telkens heel iets met de hydrauliek te spelen raak je die druk in de tank kwijt
pietjepuk
@Herbert Gaat de cilinder niet snel genoeg. 😁 Trek je de hendel in 1 keer om als er nog druk op zit schiet de bal niet boven in.
Herbert
@pietjepuk nee, werkt de cilinder net niet snel genoeg voor
EA_MF
@Herbert heb jij geen 4” klep bovenop de tank die de druk aflaat zodra je de bemester inklapt? Daardoor hebben wij in een paar seconden de tank drukloos.
Herbert
@EA_MF nee. Hoe gaat dat in zn werk dan. Blijft die maar even open staan ofzo?
+1
EA_MF
@Herbert die gaat bij mij open zodra ik de bemester in klap. Zolang je op die functie druk geeft blijft de klep open.
hermanjohndeere
Kun je die hendel nog heen en weer doen als je de cilinder drukloos hebt?
casejxu
@hermanjohndeere ja dat lukt ook nog 👌 maar zou niet weten waar dat voor nodig is
hermanjohndeere
@casejxu met de transporttanken doen wij altijd ff een aantal keer de lucht er af om te zorgen dat hij helemaal vol zit. Daarom zou dat in ons geval nodig zijn.
casejxu
@hermanjohndeere oh dat kan ook van binnen uit. Bij de radio 👌
renault 106-54
@casejxu Ja alleen als je je schuif ook hydraulisch dicht kunt doen. Anders loopt de mest er weer uit. Doen wij ook wel eens, als de tank vol is de vacuüm eraf zodat de mest weer wat inzakt(wijzer zakt een halve kuub) en dan nog een keer vacuüm erop om er nog een halve kuub in te zuigen.
Pieter Buren
@renault 106-54 en dat leer ik nu pas wanneer het land op afstand verkocht is...🙄
renault 106-54
@Pieter Buren Ja ook alleen bij wat dikkere mest. De vacuüm trekt de mest dan wat uit elkaar. Maar doe ik ook niet altijd want dan moet je weer een keer extra van de trekker.
Pieter Buren
@renault 106-54 naja heeft voor land dichtbij toch niet zoveel zin. Wij hebben ook veel gier en dat reden we sowieso nooit naar de stukken op afstand. Daar komt allemaal schuim op en dan wil de tank helemaal niet vol.
hermanjohndeere
@casejxu ja dat zou kunnen ja. Maar moet toch buiten zijn om de slang aan en af te koppelen.
Pieter Buren
Scheelt dat zoveel tijd met vullen als je vantevoren al vacuum zuigt?
Wij hebben ook zoiets op de tank, maar dat zit er alleen in de winter op voor het overpompen (heb wel foto's daarvan op m'n profiel). In de zomer hebben we geen ventielen meer over door de bemester. Maar misschien kan ik daar nog wat voor bedenken.
dx11
@Pieter Buren ja, dat scheelt behoorlijk. Anders moet je eerst afstappen, pomp omzetten, weet opstappen voor de aftakas. Nu afstappen, slang er aan en hij gaat al
Pieter Buren
@dx11 Dan zou ik dus ook weer een mechanische afsluiter moeten hebben voor, maar voor het overpompen is dat niet handig. En ook dan tijdens het volzuigen buiten moeten staan in de herrie (en regen soms). Keuzes, keuzes...
casejxu
@dx11 ik deed nu aftakas aan, uitstappen en op vacuüm zetten. Slang er aan en dan even wachten tot de druk weer vacuüm is geworden( geef amders zone bende)
+1
dx11
@casejxu ik kan nu bjj de pomp de aftakas aan zetten, dat scheelt
ronald-deutz-fahr
@casejxu als je die hendel op de pomp ff in z’n midden houd, ben je dan alle druk niet meteen kwijt? Wij deden altijd aftakas aan, dotje handgas, gauw uitstappen pomp ff in het midden houden, dan op zuigen, slang aankoppelen en klep los
+1
casejxu
@ronald-deutz-fahr ging mij niet snel genoeg. Was niet meteen alles kwijt. Zorgde sowieso wel dat ik leeg naar huis kom dus meeste druk wel kwijt ben
+1
Pieter Buren
@casejxu ik koppel nu slang aan. Op de trekker aftakas aan en klep open. Radio luisteren. Klep dicht en aftakas uit en dan weer van de trekker om de slang los te doen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Mesttank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!