De dx 3.30 heeft n gewichtblok onder de accu liggen. Grappig detail. Ik heb dat nog niet eerder gezien bij n Deutz. Zou het een optie geweest zijn? Je kan het van de buitenkant ook slecht zien. Onze 4.30 heeft het iig niet.

Deutz-Fahr DX 3.30

De dx 3.30 heeft n gewichtblok onder de accu liggen. Grappig detail. Ik heb dat nog niet eerder gezien bij n Deutz. Zou het een optie geweest zijn? Je kan het van de buitenkant ook slecht zien. Onze 4.30 heeft het iig niet.

Reacties

R Bouwmeesters
@KlaasM De dx serie heb ik nooit op gelet, maar in ieder geval bin de hele 05, 06 en 07 waren deze gewichten verkrijgbaar, dus ik neem aan bij de dx ook nog.
wim-same
@R Bouwmeesters en bij de Same 360 lagen er al losse gewichten onder de tank.
dx11
@R Bouwmeesters bij de dx160 lagen er zelfs 2 verschillende, precies passende onder, helemaal vol
Fendt926Driver
Dit is de korte voor een 3.30.
De 4.30 kunnen de langere onder. Daar kan dan nog een dunne bijop en dan kun je achter de accu nog 3 hoog gewichten opstapelen.
Onze 7807c vroeger zat helemaal vol met die gewichten.
De kleine achter de accu heb ik nog wel liggen.

(klik om te vergroten)

Met de uitsparingen vallen ze in de onderblokken en kun je ze zekeren met 2 bouten.
Het middelste gat kan de motorkap pin voor het omhoog houden van de motorkap door

(klik om te vergroten)

PieterA
@Fendt926Driver zou dat dan iets met luchtgekoelde motoren te maken hebben? Alle tractoren die tot nu toe hier genoemd worden zijn luchtgekoeld. Onze 6206 (4 wd) had de gewichten in de neus ook heel hard nodig. Bij ons lagen ze er altijd in.

Sinds Deutz vloeistofkoeling heeft zijn de inleggewichten verdwenen, maar tegenwoordig heeft denk ik elk merk wel zo'n massieve gewichtendrager vooraan de trekker in het programma.
Fendt926Driver
@PieterA alle deutzen die wij hadden waren ligt in de neus.
Aan de ene kant mooi want als het niet nodig was had je ook geen extra slijtage van de voorbanden.
Aan de andere kant moest er een bult gewicht voorin en vooraan om de 7807c uit 82 voor aan de grond te houden met een volle kunstmest strooier.
De 305 fendt ook uit 82 tilt dezelfde volle strooier met 2 aanhang gewichten.
Maar wel altijd met veel plezier op de 06 serie gereden..
+1
Ruben-dxdeutz
@PieterA Ze zijn gewoon ligt vanvoor ja, vanvoor is eigelijk ook gewoon een open ruimte waar helemaal niets zit. Wij hebben ook een 6.30 gehad met deze gewichten onder de batterij als ik het me nog goed kan herinneren.. En dat is eigelijk ook best wel handig met een zware vracht of werktuig in de hef.
tractorquintentje
Quote Reactie van @PieterA:
zou dat dan iets met luchtgekoelde motoren te maken hebben?

International had het ook in de jaren 60-75. Op 3 tem 6 cilinders watergekoelde motoren. Dus het is niet perse luchtgekoeld.
Sanderford
@tractorquintentje bij m’n 1246 liggen ze er ook nog in ja 1tje zit zelfs zo vast door het vuil dat ik m er met geen mogelijkheid meer uit kreeg
PieterA
Ben je je trekker eens grondig onder handen aan het nemen? Beetje opknappen of gewoon groot onderhoud?
KlaasM
@PieterA ik heb het trekkertje gekocht om n poosje nee te rijden en weer te verkopen. Maar ik vind ook veel te leuk om er aan te sleutelen. En als ik hem dan te koop zet is hij ook weer netjes. Kben hier bezig om de krukaskering te vervangen. Tis opzich niet erg als een trekker n drupje lekt maar dit is de enige lekkage. Dus als die opgelost is, ist machientje mooi weer lekvrij
PieterA
@KlaasM Leuke hobby👍😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 3.30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!