Altijd hopend dat er nog zoveel mogelijk originele spulletjes voorhanden zijn...Bij de 6600 vond ik een in het Schlütermilieu begeert onderdeel terug... De Farmer Club Sitz!

Schlüter Oldtimers

Schluterfan
Altijd hopend dat er nog zoveel mogelijk originele spulletjes voorhanden zijn...

Bij de 6600 vond ik een in het Schlütermilieu begeert onderdeel terug... De Farmer Club Sitz!

Reacties

schluterman
Prachtig ga je die restoren?
+1
Schluterfan
@schluterman

Ja sowieso, al moet ik er int begin een doek overeen gooien, die komt er sowieso weer op. Ik ken iemand die het opnieuw bekleden kan. Heb er haar al eens over gesproken voor coronatijden en ze zei zelf als je ooit zo'n stoel hebt en je wilt die laten bekleden, laat maar komen! Ze doet normaal autostoelen en interieurs.
Sojaboontje
Net als de Eicher-Gesundheidssitz. Had eens voor de grap gevraagd wat zo'n nieuwe stoel nou moest kosten, maar schrok ervan. €1.750,- 🤯

Op welke Schlüter gaat de stoel komen?
Schluterfan
@Sojaboontje

Staat op de 6600 en blijft er ook op 😉.
Sojaboontje
@Schluterfan Mooi hoor. Door de cabine is de stoel(onderstel) nog redelijk goed gebleven?
Schluterfan
@Sojaboontje
Ja wat roestig maar valt zeker nog wat van te maken. Is trouwens een Grammer onderstel dit. Ik dacht altijd dat ze van Fritzmeier afkwamen, blijkbaar niet.
Wow nog orgineel van schluter zelf , ga ze maar zoeken 😀 , werden die stoelen ook op export schluter,s gebouwd ? was dat eigelijk een optie die schluter farmer club sitz ? of was het standaard ?
+2
Schluterfan
@schluter jan van samang

Bij de S waren er vroeger 2 soorten stoelen, de Ackersitz (zat volgens de maschinenkarte op mijn 450) en de Deluxe (die wil ik op de 450, dat word ook nog een dingetje... 😂 ). Bij de Super had je ook de Ackersitz, maar daarnaast de Farmer Club en vanaf 74 ook nog de Farmer Club Variant. Van Deluxe word niet gesproken.

Farmer Club was optie op cabineloze, maar standaard op de trekkers met cabine. De Variant versie was ook een optie en zie je volgens mij op enkele folders, vooral bij Super's en Profi Trac's. Die hadden dan verstelbare armsteunen. Maar ik denk dat dat een soort standaard stoel uit het gamma van Grammer of Fritzmeier ,die iets meer instelmogelijkheden had, was.

De Deluxe en Farmer Club zijn het meest gegeerd, aangezien daar effectief "Schlüter" op vermeld staat. De Deluxe was trouwens ook wit met rood, en knopjes op de bekleding. De achterkant was een Zilveren plaat, waar op vermeld stond "Schlüter Deluxe".
De Farmer Club is de bekendste en is de rode kuipzetel, waar achteraan "Schlüter Farmer Club" ingedrukt was. Koste naar gelang jaar van ongeveer 190 tot 220DM meer boven de standaard stoel (ik vermoed dan de Ackersitz). De Variant koste in 74 zo'n 675DM meer. Ik denk dat de meesten daar toch vanaf zagen haha.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Schlüter Deluxe sitz, was optie op de S serie.
@Schluterfan aahja , weer wat bijgeleerd 😉
+1
roscho
@Schluterfan Schlueter-Jensen maakt ze nog na. Staat alleen geen prijs van vermeld.
schlueter-traktoren.de/schlepper/verkauf/…

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Oldtimers ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!