5 maart 2021 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6.15 met Kuhn HR 302. 

Gisteren begonnen met ploegen..Er stond bladrammenas wat we een paar weken geleden door de sneeuw over de vorst geklepeld hebben. In tegenstelling tot andere jaren kregen we dit niet geploegd,  omdat er te veel lange taaie slierten in de ploeg bleven hangen, waardoor de lichte grond voor de ploeg uit buldozerde.(Op de iets zwaardere grond nooit last van). Daarom maar even voor het ploegen uitmeten deze combinatie de bladrammenas wat kort slaan en inwerken. De zijplaten van de rotor moesten er af, omdat hij anders hopen maakte, die alsnog niet te ploegen waren. Gelijk  ook even de hopen delfgrond van afgelopen najaar (op andere percelen) op het land uitgesleept. Het was mooi weer, daar krijg je mooie foto's van.

Deutz-Fahr Agrotron 6.15

5 maart 2021 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6.15 met Kuhn HR 302.

Gisteren begonnen met ploegen..Er stond bladrammenas wat we een paar weken geleden door de sneeuw over de vorst geklepeld hebben. In tegenstelling tot andere jaren kregen we dit niet geploegd, omdat er te veel lange taaie slierten in de ploeg bleven hangen, waardoor de lichte grond voor de ploeg uit buldozerde.(Op de iets zwaardere grond nooit last van). Daarom maar even voor het ploegen uitmeten deze combinatie de bladrammenas wat kort slaan en inwerken. De zijplaten van de rotor moesten er af, omdat hij anders hopen maakte, die alsnog niet te ploegen waren. Gelijk ook even de hopen delfgrond van afgelopen najaar (op andere percelen) op het land uitgesleept. Het was mooi weer, daar krijg je mooie foto's van.

Reacties

+9
PieterA
Blijft een apart zicht zo zonder motorkap in beeld

(klik om te vergroten)

+4
Fendt926Driver
@PieterA of helemaal geen motorkap

(klik om te vergroten)

+2
PieterA
@Fendt926Driver Ik zat er al op te wachten🤣
Fendt926Driver
@PieterA nooit overwogen op jou akkerbouw bedrijf om een deutz intrac 2004 te gaan rijden voor schoffel werk?
+1
PieterA
@Fendt926Driver Nee hoor, we schoffelen nu met de Fiat 411. Die doet een heel jaar niks anders dan voor de schoffelbalk staan. We hebben ook nog een schoffeltuigje wat we wel eens achter de Deutz-Fahr 85 hangen, dat doen we ook maar sporadisch. Eigenlijk schoffelen we sowieso erg weinig.

Als ik iets zou willen veranderen dan zou ik een 6m balkje voorop de 85 willen. En dan hydraulisch opklappen. Dan kun je tenminste wat doen op een dag.
+1
deufi
@Fendt926Driver ook geen profiel meer op de banden.
Fendt926Driver
@deufi klopt. Is mijn grasland knuffel trekker.
Zitten achterbanden op met afgefreezde zijkant nokken.
+1
deufi
@Fendt926Driver ik weet het. Zal zeker goed werken op het gras.
+2
Lars Bekhuis
Mooie uitleg 👌
a3vandiejen
Heel mooi.
nhfendt fan
Dat zelfde wel eens mee gemaakt met mais land wat gedorst was de ene keer ploegde het zo maar en de andere keer was het 1 grote strope rij

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6.15 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!