Maatschap Beulink (Velswijk) × op de foto met een John Deere 6175R. De eerste m3’s zijn erdoor.. Foto is geplaatst door joozt op 06-03-2021 om 06:44:45, met 31 reacties.

John Deere 6175R

joozt
Maatschap Beulink (Velswijk) × op de foto met een John Deere 6175R. De eerste m3’s zijn erdoor.

Reacties

Fendt612e
Nette combi!
Is dit met twin shift?
joozt
@Fendt612e nee zonder Shift. We zitten eigenlijk alleen op bouwland.
wilbertkw
En wat is de eerste indruk? Laat hij zich goed trekken en loopt hij er mooi over?
joozt
@wilbertkw eerste indruk is heel goed! Hij laat zich prima trekken en loopt er mooi overheen! Hadden ook wel een mooi zanderig stuk om te proberen maar zelfs in de natte hoeken geen problemen! Bediening is even wennen maar wel logisch allemaal!
wilbertkw
@joozt is altijd afwachten of het ook klopt wat er gezegd wordt. Mooi dat het bevalt 😎
joozt
@wilbertkw je hebt geen woord gelogen! 😃
Veenhuis ingeruild?
+1
joozt
@johndeere6910forever ja de Veenhuis is na 11 seizoenen naar een boer in de buurt gegaan!
@joozt oke mooi span zo
wilbertkw
@joozt het zijn altijd behoorlijke investeringen en dan is het wel fijn dat de machine aan de verwachting voldoet. Maar ik zag gisteren de container een paar keer verzet worden

(klik om te vergroten)

Mestcontainer
joozt
@wilbertkw zo is dat! Haha goed gezien, we hebben in Wolfersveen bemest. De Kaweco en de transporttanken niet gespot?
CaseCS130
Moet een kaweco zo ver achterover staan? Bij ons zit het aanzuigpunt voor de wielen, ongeveer waterpas is genoeg.
+1
mdoornekamp
@CaseCS130 zo'n trekker is vrij hoog. Dan krijg je dit een beetje. Cilinders staan ook vrij ver uit
+1
joozt
@CaseCS130 volgens de handleiding moet ie ‘licht’ achterover staan. Dit perceel glooide wat dus als ik de tank bijna leeg had terwijl ik ‘bult op’ reed zette ik hem wat achterover. Voordeel hiervan is ook dat de zuigarm wat minder door de grond gaat.
CaseCS130
@joozt Ik weet niet of kaweco ook mest achter de wielen in de tank heeft. Sommige merken hebben dat wel, andere zoals onze tetrax 2 niet. Maar dan blijft er wat mest achterin staan als je hem vrij ver achterover zet. Maar jullie kunnen dat via de hydraulische dissel vering regelen begrijp ik, wij hebben daar een eenvoudige bladveer.
Hele mooie tank iig, hoeveel kuub is die eigenlijk?
joozt
@CaseCS130 nee voor zover ik begrepen heb zit er achter de wielen een stukje loze ruimte waar geen mest komt. Wij hebben er inderdaad hydraulische disselvering op. Tank is 16 m3. Hoe bevallen de 4 wielen op rij bij jullie?
CaseCS130
@joozt Poe, dat zag ik er niet aan af eerlijk gezegd. Onze is maar 10,7 en geen turbovuller dus zal niet strak vol komen.
Wat voor banden heb je er onder en met wat voor spanning kun je rijden?
4 wielen is bij ons een uitkomst, met een andere tank hadden we nog niet kunnen rijden en nu ongeveer de helft al gedaan.
+1
joozt
@CaseCS130 nee moet zeggen dat ik het zo op de foto ook niet enorm groot vind lijken. De wens was een iets grotere tank en bredere bemester. Prijsverschil tussen 14 m3 en 16 m3 was maar klein dus toen maar voor 16 m3 gegaan. De trekker kan het hebben en hij hoeft natuurlijk niet elke keer vol. Gisteren de hele dag uit de container bemest en eigenlijk steeds niet meer dan 12,5 m3 geladen. Kon ik de transporttank van 25 m3 mooi in 2 keer uitrijden.

Ah dat klinkt goed. Die ervaring hebben wij er in de korte tijd ook mee ja! Gisteren bemest op een hele lage vlek waar het andere jaren echt moeilijk ging en hij liep er nu zo overheen. Stond er echt een beetje van te kijken, zeker omdat het ook nog best vroeg in het seizoen is.

Hier ligt BKT 650/65r42 onder. Moet eerlijk zeggen dat ik me nog niet echt in de bandenspanning verdiept heb. Met volle tank platten ze nu mooi af. Wat hebben jullie eronder? En met welke druk?
CaseCS130
@joozt Ja de grootte van de tank doet niet heel veel met de prijs. Soms denk ik ook wel eens had de 13 kuuber maar genomen, maar dit is voor ons ook al heel groot en draagkracht is echt een dingetje op sommige percelen.
Wij hebben er trelleborg tm900 650/75 38 onder,dus even hoog als wat jullie hebben maar met wat meer wang. Staan op 1,2 bar, mag theoretisch op 1 bar maar het zijn geen nieuwe banden dus maar iets marge aanhouden.
joozt
@CaseCS130 dan hebben jullie wel een prachttank voor de bodem ja! Zitten jullie veel op de weg? Mooie lage bandenspanning!
CaseCS130
@joozt Nee, bijna alle land vlakbij huis. We zitten nauwelijks op de weg. Voor smalle straatjes ben je wel breed, 305 cm. Vind het niet echte transport tanks wat dat betreft.
Jullie hebben vooral zandgrond daar toch?
joozt
@CaseCS130 oké. Dan kan je ook wel mooi zakken in bandenspanning. Hier gaan we ook nog wel eens met een volle tank van huis en dan moet ie er ook tegen kunnen dat je dik 40 km/h rijdt. Ja meeste hier is zandgrond, hebben een paar percelen die meetellen als klei of waar wat leem in zit maar over het algemeen mogen we niet klagen.
CaseCS130
@joozt Nee dan heb je even wat meer draagkracht in de grond als hier denk ik. Ben wel benieuwd waar je de banden nu op hebt staan.
joozt
@CaseCS130 Ik zal vanavond de bandenspanningsmeter er eens opdrukken als ik er aan denk!
mdoornekamp
@joozt denk dat je dichtbij de 2 bar zit.
+1
EA_MF
@mdoornekamp denk ik ook, ik heb ze op 1.8 met een 13 kuuber en dat gaat al gek zat volgens de spanningstabel. rij vol daarom ook max 35 km/h
+1
CaseCS130
@mdoornekamp Gaat het idee achter de tank al weer een beetje verloren. Maar goed, zo gaat het altijd in het spanningsveld tussen capaciteit en bodemdruk.
EA_MF
@CaseCS130 Als je het 4 wielige onderstel maximaal wil benutten ontkom je dr inderdaad niet aan om een drukwisselsysteem op te bouwen. Vraag is wel of je dat terug verdient.
mdoornekamp
16 cub toch? Tank lijkt niet echt groot/lomp
joozt
@mdoornekamp klopt. Nee tank voelt ook niet enorm lomp aan. Combinatie is ook niet veel langer dan de Veenhuis. Geloof dat de as 30 cm verder achter de k80 kop zit dan bij de Veenhuis. Tank is wel een heel stukje hoger.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6175R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!