Foto van een Fendt 104 S. Dubbelwerkend hefmast op de trekker gebouwd met hydraulische topstang. Nog even een paar snelkoppelingen erop maken.

Fendt 104 S

porschestandard
Foto van een Fendt 104 S. Dubbelwerkend hefmast op de trekker gebouwd met hydraulische topstang. Nog even een paar snelkoppelingen erop maken.

Reacties

+2
draaipiet
Mooi gemaakt, maar volgens mij mag je niet aan de veiligheidsbeugel lassen, het is een dragend deel waardoor je het door de warmte verzwakt. Het kan bij een of andere keuring een afkeur kunnen zijn, maar je moet het voor je zelf ook niet willen. Alle respect voor je hoor, en misschien zie ik het ook helemaal verkeerd 🤣
+1
roscho
@draaipiet Ik denk inderdaad dat je er beter niet aan kunt lassen, hoewel bij sommige tractoren een soort plaat tussen de voorste en achterste staander is gelast, wat de beugel weer extra sterkte geeft. Misschien was in dit geval een soort klemverbinding beter geweest.
+1
porschestandard
@roscho @draaipiet mwah ben niet bamg dat er wat mee gebeurt hoor, zit een aardige veiligsheidsfactor op dat soort constructies en 2 lasjes vallen daar wel binnen😁
+1
roscho
Quote Reactie van @porschestandard:
ben niet bamg dat er wat mee gebeurt hoor,

Ik ben daar ook niet bang voor, om het te testen zou je de trekker moeten laten kantelen en als je normaal rijdt, zal dat niet gebeuren. En zou het wel gebeuren, dan is het de vraag in hoeverre de constructie verzwakt is. Je kunt ongevallen op twee manieren voorkomen: 1. door steeds meer en betere bescherming aan te brengen en 2. door voorzichtiger gedrag.
Volgens mij is de rolbeugel een Arbo-voorschrift. Zolang je er zelf op rijdt, is er, denk ik, helemaal geen probleem. Mijn minitrekkertje heeft helemaal geen beugel, ik rij er alleen zelf op en niet bedrijfsmatig. Daar heeft de Arbo dus niets over te zeggen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 104 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!