Het begin is weer gemaakt. Woensdag 3 maart het eerste gras weer door de wagen geweest.Wagen is weer 100% in orde gemaakt hopelijk weer een seizoen probleemloos vooruit.

John Deere 6600

526 foto's van @TerraJohnDeerefan

Het begin is weer gemaakt. Woensdag 3 maart het eerste gras weer door de wagen geweest.

Wagen is weer 100% in orde gemaakt hopelijk weer een seizoen probleemloos vooruit.

Reacties

maikwolsink
Wanneer ben je gestopt dan?
+1
@maikwolsink

16 december
deufi
Ziet er strak uit. Eten ze dat in een dag op?
@deufi

Ja makkelijk, is binnen een paar uurtjes weg.
+3
arjanvw
Zie ook wat interessants! Wat heb je daar voor constructie staan onder dak met die 3 silo's op een rij?
@arjanvw

Jup is een stellage waar de silos opstaan, achteraf hadden we dat aan de achterkant ook moeten doen. Konden we mooi de voerwagen bij de silos laden en geen verlies van ruimte.

Toevallig ook gisteren een verwarmingsbuis gemaakt. Slim ideeetje van de baas in de koude periode, de machinekamer is altijd erg warm dus waarom benutten we die warmte niet. Toen provisorisch een flexibele buis naar de robotruimte en in het raam een ventilator eraan.
Dit was goed bevallen, toen heeft de schoonvader lucht kokers inelkaar gebeund en hebben we die gisteren gemonteerd in die verloren ruimte. Nu nog een ventilator in de machine ruimte schroeven en we zijn klaar.

(klik om te vergroten)

Verwarmingsbuis
+1
arjanvw
@TerraJohnDeerefan wat was de achterliggende gedachte om ze binnen neer te zetten? Van vroeger uit heb ik het wel vaker gezien in de Hollandse stal, dat scheelde dan veel geloop met kruiwagens. Met de techniek van tegenwoordig hoeft dat niet meer.

Helpt jouw schoonvader vaak mee? Of is het bedrijf van oorsprong van je schoonouders? Wel handig gemaakt! Ideetje om bij ons straks de machine kamer te verwarmen als de nieuwe koelmachine buiten komt te staan.
@arjanvw

Geen plek buiten, in de stal is heel veel ruimte in de hoogte dus drm naar binnen en ze staan er veel veiliger. Ook staan ze mooi centraal bij de robots nu. En ze staan mooi uit het zicht.

Sorry ik bedoel de schoonvader van mijn baas. De baas is een achterneef van me en ik loop er al zo lang rond dat het lijkt alsof ik erbij hoor zeg maar. Zal soms wat onduidelijk over komen.

Ja het werkt goed, het is niet zo dat de robotruimte nu warm is maar de kou is iets gebroken dan. We hopen dat we de lichte vorstperiodes dan kunnen doorkomen zonder heater, dat scheelt weer een paar euro aan diesel.
+1
arjanvw
@TerraJohnDeerefan duidelijke uitleg! Je hoort bij de inboedel zeg maar!😉 Mooie oplossing zo. Stal kan denk ik ook wel koud worden met de open zijkant. Robot melken bevalt goed?
+1
@arjanvw

Ja precies! Kan indd goed koud zijn het is gwn buiten. Ja het robot melken bevalt top. Flexibeler werken en minder lichamelijke belasting.
Baltus_steyr
Groeit er bij jullie al zoveel gras dat je al kunt beginnen met stalvoeren???
huub
@Baltus_steyr ik heb vorige week ook een stuk bemest wat je al kan maaien.
+1
@Baltus_steyr

Het is nog niet heel veel. Maaien nu elke dag 1 hectare om het op te bouwen en al groei trappen te krijgen. Ook was op de eerste 3 percelen het gras iets te groot voor mooi te bemesten dus nu af maaien en volgende week de mest erop.
Je ziet ook het gras wat gemaaid is, alweer begint te groeien en veel mooier van kleur.
arjanvw
@TerraJohnDeerefan kleur was er idd mooi af door de vorst..
Baltus_steyr
@TerraJohnDeerefan oke. dat je nu al zoveel kunt gras kunt vatten!! Hier heeft het de afgelopen nachten nog min 3/4 gevroren dus lekker groeien zal nog wel tegen vallen!!
@Baltus_steyr

Heel veel gras is het ook nog niet, wagen is maar voor een kwart gevuld ongeveer. Ja hier heeft het ook nog goed gevroren. Maar fris gemaaid gras groeit eerder als oud "bruin" gras, waardoor het weer een frisse smakelijke start tegemoet kan gaan.
Wat ook op valt is dat de grasmatten veel voller bezet zijn als voor het stalvoeren.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!