De nieuwe kuilhapper binnen👌. Foto is geplaatst door fendtlars op 09-03-2021 om 20:32:14, met 29 reacties.

AP Kuilhapper

fendtlars
De nieuwe kuilhapper binnen👌

Reacties

JD 6110
En al flink gehapt? Genoeg olie druk?
+1
fendtlars
@JD 6110 ja genoeg oliedruk, wil mooi met deze happer, hier voor een redrock met tanden gehad zelfde formaat, maar deze is met dichte bak, bevalt mij een stuk beter.
+1
JD 6110
@fendtlars ah oké. Veel plezier er mee
fendtlars

(klik om te vergroten)

Je kunt het nu nog slecht zien omdat we de afgelopen tijd met blokkensnijder hebben gedaan omdat de redrock kapot was, maar het lijkt goed op het eerste gezicht. Dit is de naarjaarskuil.
+1
JD 6110
@fendtlars oja. Dat is nog best netjes gesneden/ gehapt
+1
@fendtlars mooie happer! Wat is de blok maat?
Valt gelijk op dat dit vanaf de grond af schoon is ipv beetje plukjes morsen door te tanden heen 😅
fendtlars
@ronald-deutz-fahr 70 hoog 65 diep 140 breed, inderdaad altijd schoon werk zo! Ik was helemaal klaar met die tanden, een bende hadden wij er van op de kuipplanten, en dan knapt er zo nu en dan nog een tand....
+1
@fendtlars ah oke, mooi maatje. Hoe gaat dat als je m ramvol natte kuil hebt?
fendtlars
@ronald-deutz-fahr heb vanavond een volle hap van redelijk natte kuil gepakt 28% het wil opzich wel goed alleen niet met hogelast door de bocht want dan hou je er niks meer aan😅
+1
@fendtlars ff met verstand gebruiken dus 😅
Succes ermee! Als die niks overkomt heb je er lang plezier van
+1
rommert14
@ronald-deutz-fahr dat is altijd zo met die dingen
+1
@rommert14 heb meer vertrouwen in AP, als in redrock😉
+1
rommert14
@ronald-deutz-fahr ik had het over de shoveltjes 🙈 wij hebben trouwens 9 jaar intensief met een redrock gehapt en de nieuwe is nu 5 jaar oud, maar die is voor de voorlader en de voorlader heb ik er maar afgegooid 😅
+1
Hobby boertje
@ronald-deutz-fahr Onze redrock braken de tanden ook nog wel eens gelukkig zitten er meer op🙈. Heeft het wel 13 jaar uitgehouden en doet het nog steeds hij is inmiddels wel krom en de hoek begint te scheuren. We gebruiken hem nu alleen om kuil op zand te happen dan gaat er minder zand mee als met een dichte bak.
+1
@Hobby boertje tanden breken komt wel vaak door stomp mes.
+1
@Masseyfergusondriver nee komt omdat het een redrock js. Die bus waar de tanden inzitten is veel minder degelijk als bij een ap. Net zoals veel andere dingen lichter zijn
+1
Hobby boertje
@ronald-deutz-fahr Wij hadden vooral problemen met de grote hoektanden, we hebben de hoekpennen met een dik stuk u profiel verstevigt daarna nooit meer gebeurt.
+1
Hobby boertje
@Masseyfergusondriver Komt ook door onze manier van happen denk ik, we hapte altijd plakken van 30cm omdat we van mening waren dat het veel beter mengde. Ook konden we dan precies de hele voorkant van de kuil langs per dag. Nu hebben we een happer die ervoor gemaakt is om plakken te happen.
+1
rommert14
Dit is net wat voor onze weidemann 👌 is de giek van dit soort shoveltjes hier wel op gebouwd?
+1
fendtlars
@rommert14 volgens AP liepen er meer van dit soort shoveltjes met deze happers, dus zou moeten kunnen ga ik van uit. Maar er heeft al langer een happer voor gezeten maar die was met tanden.
casejxu
Hoeveel kg pak je in een hap? Hoe breed is tie?
+1
fendtlars
@casejxu 140 breed is nu lastig in de schatten hoeveel je pakt omdat dit de eerste keer is maar had er vanavond zo’n 300 kg per keer in.
casejxu
@fendtlars en hap je dan in 1 keer?
+1
fendtlars
@casejxu nee in 2 keer eerst bovenkant kuil ca 35-40 kun je hem er in drukken en dan onderkant van de kuil
+2
fendtlars

(klik om te vergroten)

+1
casejxu
@fendtlars mooi werk zo👌👌
+1
john deere 7810
Mooie happers! doen het goed. van postel zo te zien? Het is wel de max voor de schovel lijkt mij?
fendtlars
@john deere 7810 klopt inderdaad van Postel, veel groter moet je hem ook niet hebben, dit past er mooi bij.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de AP Kuilhapper en hebben de trefwoorden schaffer , kuilhapper en ap kuilhapper geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!