Foto van een Celli Lothar (grondbewerking) van Hissink Hengelo (Hengelo Gld)  die een nieuw gebit heeft gekregen. Machine deze week precies een jaar in gebruik. Het resultaat begon minder te worden en

Celli Lothar (grondbewerking)

radium45
Foto van een Celli Lothar (grondbewerking) van Hissink Hengelo (Hengelo Gld) die een nieuw gebit heeft gekregen. Machine deze week precies een jaar in gebruik. Het resultaat begon minder te worden en dat is een teken dat de messen minder worden. Gewoon optijd vervangen en door....

Reacties

+2
catfan55
Zo hoort het. Kwaliteit van het werk staat voorop 👍🏻
huub
Hoeveel ha is er door geweest?
+2
radium45
@huub Ik durf zo geen schatting te doen. Als ik ruwweg de uren omreken... Toch wel richting de 300 ha. Minimaal. Dus, ik heb nu ook weer originele Celli messen gemonteerd. Kon overal messen vinden die de helft minder kosten maar ben dan bang dat ik halverwege het seizoen alweer aan het wisselen ben.
stannetje96
@radium45 een keer proberen is nooit verkeerd toch? Kost je hooguit de tijd van een keer wisselen.
radium45
@stannetje96 klopt. Zit er over te denken een paar goedkope messen erbij tussen te zetten. Kun je mooi verschil zien.
stannetje96
@radium45 dat lijkt me een mooie test inderdaad
+1
JohnDeere5720
Quote Reactie van @radium45:
originele Celli messen

En wat als je voor de grap/test ergens 1 a 2 rijen goedkope tussen plaatst, kun je precies mooi zien wat het verschil ernaast is. Omstandig heden zou voor de messen het zelfde moeten zijn.

Messen voor de frontmaaier ook geprobeerd, kan soms de moeite waard zijn
mdoornekamp
Wat kosten deze dan? Ik kwam ze tegen voor 4.11 euro voor mijn Celli Tiger 170
radium45
@mdoornekamp meen van ongeveer €8,00
mdoornekamp
@radium45 ok. misschien zijn die van jouw wel iets zwaarder. Ik heb nog M14 bouten..sleutel 22
radium45
@mdoornekamp zijn deze ook. 10 mm dik
8 mm is meest voorkomend en die kosten bijna de helft.
+2
trekkerfan16a
@radium45 Ik zou uitkijken met imitatie onderdelen! Wij hebben een keer niet originele bouten gebruikt om de messen mee vast te zetten en als resultaat waren de flensen waar je de messen aan zet compleet uitgeslagen. De juiste materiaal keuze is bij dit soort machines zeer belangrijk.
+1
jonathan12
+1
radium45
@trekkerfan16a Ik gebruik wel de originele bouten en we houden de boel in de gaten. Kijken er bijna dagelijks onder om rariteiten te voorkomen maar dank je voor de tip.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Celli Lothar (grondbewerking) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!