Foto van een Deutz-Fahr 6130. Zone.College MBO Doetinchem aan het strooien op de wintertarwe in Steenderen.

Deutz-Fahr Onbekend

joozt
Foto van een Deutz-Fahr 6130. Zone.College MBO Doetinchem aan het strooien op de wintertarwe in Steenderen.

Reacties

wim-same
@joozt Hangt de kunstmest strooier niet voorover ?
+1
joozt
@wim-same ja goed gezien. Staat 8 graden voorover. We strooiden hier op 39 meter en om dat te halen moet de strooier voorover staan.
wim-same
@joozt En is het strooibeeld dan nog goed ?
+1
joozt
@wim-same we hebben geen bakkentest gedaan maar optisch leek het goed. Volgens de app was het ook nog goed mogelijk met deze kunstmestsoort. Het was dat we hier over de spuitsporen moesten... in de wei ga ik altijd een stuk lager zitten met de werkbreedte. Meestal zo’n 25 meter. Dan ben je ook veel minder gevoelig voor wind.
+1
deufi
@wim-same ja 39 meter gaat prima. Met de juiste instellingen. Als je veel kg per ha moet strooien, kan je alleen niet heel hard rijden want dan zit je aan de maximale flow snelheid
+2
joozt
@deufi klopt! Hier konden we inderdaad niet hard meer rijden.
@joozt ben je een praktijk bedrijf voor die school?
Lijkt Me dat je met 29jaar zelf niet meer op mbo zit 🤪
+1
roscho
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
met 29jaar zelf niet meer op mbo zit

"Overgang wegens leeftijd".... 🤣🤣
joozt
@ronald-deutz-fahr haha nee zelf heb ik de studententijd al een tijdje achter gelaten ja. Ik werk 3 dagen per week als docent MBO loonwerk.
@joozt op die manier! En de andere dagen werk je op het varkens bedrijf?
+1
joozt
@ronald-deutz-fahr ja onder andere. Verhuur me de overige dagen als ZZP’er. Veel bij Beulink inderdaad maar plaats ook veel automatische poorten voor het bedrijf van een kameraad. En verder ook nog wel eens bij een loonwerker, aannemer, timmerman, etc.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Deutz-Fahr ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!