Foto van een Herder One (werktuigendrager). Foto is geplaatst door jans-eising op 11-03-2021 om 19:53:50, met 26 reacties.

Herder One (werktuigendrager)

jans-eising
Foto van een Herder One (werktuigendrager)

Reacties

valmet6400power
Vraag me niet af of dit praktischer is dan een trekker, neem aan dat het zicht beter is op je arm? Maar of de prijs in verhouding staat. Je kunt met deze machine geen dumper trekken of ploegen als er een langere periode geen maaiwerk is.
+2
mf 6150
@valmet6400power
Worden die armen überhaupt nog gedemonteerd bij de grotere jongens met alleen groen/maai werk?
+1
casejxu
@mf 6150 bij me oom hangen ze allebei ook jaar rond aan. Na het gras gaan ze in de schouw en winterdag nog een zootje riet knippen. Maken ze hun uren wel
valmet6400power
@mf 6150
Grote jongens niet maar hier een loonwerker bijvoorbeeld die halen ze in de winter eraf.
mf 6150
@valmet6400power
Ja maar niet iedereen hoeft zo'n zelfrijder te kopen. En dat aanbouwen aan een trekker is ook niet goedkoop, en steeds meer geknoei als ik 't moet geloven...
+4
MRVNDT
@mf 6150 waterschap kerels hier hebben ze van oktober tot maart monteerd, klepelen en sloten reinigen is hier ertussen niet toegestaan. Dan worden die wel eraf gehalf Halbe dag werk.

Ik weet nog niet wat ik met mijn herder Kombi gaa doen. Eerste keer monteren is het laatste kutwerk gewest. En ik kan n excuse bruiken om nog meer dxen te koppen dus laat maar monteerd. 😄😄😄
mf 6150
@MRVNDT
Haha lekker laten zitten ja! Die zware arm gaat wel goed dus?
+1
MRVNDT
@mf 6150 tot nu werkt het wel ja.
+1
SJB533
@mf 6150
Jep. Bij m'n vm werkgever hangt de chipper ook achter een trekker, waar 's zomers de giek aan hangt.
+1
@valmet6400power kan je met een zelfrijzende rooier wel dumperen, ploegen, aanaarden dan?
Of zelfrijzende trippelmaaier
Voermengwagen
Shovel
Bietenrooier
valmet6400power
@ronald-deutz-fahr
Dat is een goede vraag. Denk dat een bietenrooier wel een andere categorie is omdat dat de efficiënte manier is om bieten te rooien. Gras maaien kun je volgens mij net zo goed met een trekker ertussen doen? Shovel is ook wat anders omdat die niet gebouwd is om landwerk mee te doen. Zelfrijdende aardappelrooier is inderdaad een keuze. Als je zelf trekkers hebt van 120 pk en je wil een Dewulf RA2060 dan moet je daar ook een trekker bijkopen van 200 pk dan kun je ook overwegen om een zelfrijdende te kopen.

Dit ding hierboven is een machine die is gebouwd om een maaiarm heen. Maar dat werk kun je zeker net zo goed met een trekker doen denk ik? En deze machine zal wel aan de prijs zijn. Vandaar.
@valmet6400power ik denk dat je de vergelijking van de shovel hiermee mee kan maken. Shovel en voorlader kunnen hetzelfde. Vraag is waar je gelukkiger van word als je je de trekker achter de voorlader toch voor niks anders gebruikt als voorladeren. Prijs, tsja. Zitten er op een trekker niet verschrikkelijk veel opties die nooit gebruikt worden bij zo’n herder?
valmet6400power
@ronald-deutz-fahr
Met een trekker met voorlader kun je nog grasmaaien eventueel en nog wel andere klussen doen. Als je hem alleen gebruikt voor de voorlader dan is dat bijna “zonde” dat je daar een trekker voor koopt.

Zoals ik dit zie is deze Herder te vergelijken met een zelfrijdende pers of zelfrijdende hark. Het idee is wel goed maar het kan waarschijnlijk veel goedkoper of net zo goed met een trekker voor een pers of hark.
@valmet6400power ook als je het hele jaar alleenmaar zou harken?
Waarom is een voorlader trekker kopen om niks anders te doen als voorladeren zonde, en een trekker jaarrond aan de herder niet zonde?
+1
valmet6400power
@ronald-deutz-fahr
Dat jaarrond harken weet je zelf ook wel dat is niet aan de orde en dus ook niet relevant in deze discussie. Maargoed ik ga jou niet overtuigen en jij mij niet dus wat mij betreft laten we het hierbij.
@valmet6400power waarom pak je zelf de hark in de vergelijking, en zeg je nu tegen mij dat die vergelijking niet relavant is?
valmet6400power
@ronald-deutz-fahr
Ik geef twee voorbeelden van een zelfrijdende machine wat zeker net zo goed door een trekker gedaan kan worden. Niet over jaarrond iets doen.
Als je het hele jaar moet klepelen of maaikorven dan is dit misschien wel het ei van Columbus maar zoals gezegd. Dat weet ik niet.
Zelfde geldt voor een zelfrijdende hark of pers, ja als je er 365 dagen mee moet werken dan ben je blij als je werkplek is ingericht op comfort en overzicht op je werk.
@valmet6400power en ik denk dat deze machine in die laatste categorie valt. Elke dag hetzelfde doen, en daarom net een beetje meer comfort/gemak/capaciteid.
Maargoed we zullen het verder Indd wel niet eens worden 🤪
valmet6400power
@ronald-deutz-fahr
Dat denk ik ook wel! Maar dan is de vraag hoe groot die markt is 😂
En wat hij kost haha
+1
@valmet6400power Haha, 7 foto’s op tf al 🤣
+1
casejxu
@valmet6400power @ronald-deutz-fahr grootste verschil is dat een trekker word aan gepast voor dit werk en deze word gebouwd voor dit werk. Wat waarschijnlijk heel veel voordelen meebrengt
walker1
Deze machine is toch al paar jaar geleden ontwikkeld? Lopen ze nu ook in de praktijk? Dus bij waterschappen, aannemers, loonwerkers? Iemand een idee/inschatting hoeveel van deze machines gebouwd en verkocht zijn?
mieras
Deze machine is inderdaad al een paar jaar op de markt. Is ontwikkeld omdat het steeds moeilijker wordt om een herder op een trekker te bouwen. Wand waar ze de herder monteren zit de adblue rommel en dat is schijnbaar moeilijk te verplaatsen.
PieterA
Volgens mij kun je beter je maaiarm aan je trekker laten zitten, maar komt een aangepaste trekker qua bedieningsgemak en prestaties wel erg in de buurt van een speciale machine, waarvan de bouw niet in zulke grote series kan.

Ik vind alleen dat je beter kan zitten zoals is een mobiele kraan. Met recht zicht op je werk en bedienen met rechts en links een joystick.
Nickvg
@PieterA op een andere foto is te zien dat de cabine gedraaid is naar het werk, dan zit je dus wel recht op je werk. Hoe de bediening zit weet ik niet

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Herder One (werktuigendrager) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!