Weidesleep heeft nu ook zijn vaste slaapplaats.. Foto is geplaatst door Saeghershof op 12-03-2021 om 11:35:05, met 12 reacties.

Geen

Saeghershof
Weidesleep heeft nu ook zijn vaste slaapplaats.

Reacties

deufi
Passen daar de heftruck lepels in?
Saeghershof
@deufi ja hoor. Mijn lepels zijn 100 x 55. De koker die ik gebruikt heb is 120 x 60 x5.
+1
deufi
@Saeghershof ideaal zo! Scheelt een hoop ruimte op de vloer.
arjanvw
Hoe bevalt jou deze weidesleep? Zit ook wel eens aan deze te denken ipv onze bandensleep. Krijg met de bandensleep de molshopen niet goed weg en waar het jongvee geweidt wordt smeert die de mestflatten gewoon uit..
Saeghershof
@arjanvw voorlopig bevalt ze zeer goed. Maar ik heb ze nog maar een week of 4. Machine ziet er wel zeer solide uit.
arjanvw
@Saeghershof oké, inderdaad nog weinig over te zeggen. Maar over de werking natuurlijk wel!😉 Hebben jullie zand of kleigrond?
+1
Saeghershof
@arjanvw zandgrond. Als ik geen gras heb afliggen mag het in de zomer alle nachten regenen.
@arjanvw waarom weid je het jongvee? Dacht dat je de melkkoeien binnen had namelijk..
arjanvw
@ronald-deutz-fahr koeien zitten idd binnen. We weiden het jongvee sinds 4 jaar. Het is geen hobby van ons maar wij denken dat er ooit een verplichting komt om de (melk) koeien te weiden. Dan zijn ze tegen die tijd het gewend en weten ze hoe ze gras moeten vreten. Mooie bijkomstigheid is de kleine vergoeding van deel weidegang. Krijgen we onze inleg in elk geval terug...
Fendt612e
@arjanvw waarom weid je de koeien niet dan? Wij zijn er n paar jaar terug ook weer mee begonnen, tis toch wel leuk geld met vrij weinig werk.
+3
arjanvw
@Fendt612e in de stal kunnen we ze beter voeren. Denk dat er meer werk inzit dan je denkt. Je moet maaien in teken van beweiden om groeitrappen te houden en mooi gras voor de koeien te houden. Nu maaien we alles in één keer, dan bemesten en ben je er weer 4 wk vanaf. Wil je goed weiden moet je dat echt wel even leren... Ook zitten we op zware klei, dus met één flinke regenbui is het land zwart. Het gras is dan besmeurt met klei en niet smakelijk meer. Tochtdetectie in de stal gaat ook beter. Ook hebben ze het in de stal beter met warm weer, staan ze in de schaduw met flinke ventilatoren erboven.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!