De aangeschafte 310 Lsa rookte nogal al en onregelmatige pluimpjes kwamen eruit zodat ik de verstuivers verdacht. Die heb ik terug gekregen van het revisiebedrijf. Twee waren er echt kapot en de twee

Fendt 310 LS(A)

Fendt280S
De aangeschafte 310 Lsa rookte nogal al en onregelmatige pluimpjes kwamen eruit zodat ik de verstuivers verdacht. Die heb ik terug gekregen van het revisiebedrijf. Twee waren er echt kapot en de twee andere zijn nieuwe punten op gekomen. Totaal iets van 240 euro.
Verder ga ik alle koelslangen vervangen want er is zweterij en die dingen zijn knetter hard. Ook komt er een voorladerkonsole op zodat de voorlader van de ford ook op de 310 past. Mocht in de toekomst de fendt een stabiele trekker zijn qua betrouwbaarheid dan gaat de Ford een keer te koop.

Reacties

mf 6150
Lekker bezig zo👍 voldoet de Ford niet of heb je in principe trekkers genoeg?
+2
Fendt280S
@mf 6150 in principe trekkers genoeg. Ik heb alleen meer last van het Fendt virus dan van het Ford virus, maar de motor van die Ford is prachtig en het model ook. Hangt ook vanaf hoe we in de toekomst gaan voeren.
mf 6150
@Fendt280S
Okay begrijpelijk, heb ik ook last van😂 jullie voeren nu met kuilblokken? Zou je evt een mengwagen willen ofzo?
+1
Fendt280S
@mf 6150 ja we voeren nu met blokken en met de hand spit ik het voer ervoor 40mk. Maar dat moet in de toekomst wel anders. Ik zou wel een menger willen om dan goede kwaliteit hooi met kuil en graan te kunnen mengen. Maar dat is toekomst muziek. Misschien ook wel koeien tijdje vast in het voerhek en dan individueel graan voeren aan het voerhek. Maar ik heb nog tijd om daar over te praktiseren.
mf 6150
@Fendt280S
Okay👍 verder nog goed naar het zin daar zeker?
Hoe voer je graan? Geplet ofzo?
+1
Fendt280S
@mf 6150
We voeren nu nog geen graan. Maar dat zal in de toekomst geplet zijn inderdaad. Pletter en silo’s heb ik al liggen maar dat moet nog opgebouwd worden. De betonplaat voor de silo’s een paar weken terug gestort.
Baltus_steyr
@Fendt280S is een kuilvoersnijder met bovenlosser dan niet wat voor jou? Die zijn ook nog wel een keer te betalen en zelf te vervoeren... Hier zit er ook een tractorfanner op die voert ook zo en die pak een halve pak mais en halve pak gras en dan kan die het soort van gemengd voor het voorhek draaien!!
Fendt280S
@Baltus_steyr
Ja dat is nog wel een idee om te doen. Ik zag een tijdje geleden op TF ook iemand die dan een bak erop heeft gebouwd om krachtvoer te verstrekken.
@Fendt280S Haha, ja dat is die zelfde 😅
Kun je het graan niet op een andere manier voor het voerhek brengen?
+1
Fendt280S
@ronald-deutz-fahr ja gewoon met de kruiwagen en een schep. kan ik per koe nog wat sturen.
john deere 7810
@Fendt280S

heb je al zo'n kuilvoersnijder? weet nog wel een te staan bij een gestopte boer 😉
Fendt280S
@john deere 7810
Nee niet meer mee bezig geweest. Is het een beetje een knap ding?
john deere 7810
@Fendt280S

jaa volgens mij nog wel voor zover ik het kon zien. en de boer kennende ook... staat al wel wat jaartjes stil. deze is al wel 5/6 jaar geleden gestopt denk ik.
Baltus_steyr
@Fendt280S ja precies, die bedoel ik!!! En een blokkenwagen kost de wereld volgensmij ook weer niet...!
new holland koen
Zo'n Ford 7810 is anders wel een goede belegging, die krengen worden me toch duur...
DANOONTJE POWERR
@new holland koen dat zou ik ook net zeggen, echt een terechte klassieker.
Fendt280S
@new holland koen
Dat is mooi.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 310 LS(A) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!