Foto van een Same Saturno 80. Helemaal orgineel cabine demonteren en beetje opknappen. Foto is geplaatst door fendt 211 vairo op 13-03-2021 om 14:31:19, met 16 reacties.

Same Saturno 80

fendt 211 vairo
Foto van een Same Saturno 80. Helemaal orgineel cabine demonteren en beetje opknappen

Reacties

+3
hooidonk
Deze Same's lopen volgens mij nog zat bij jullie op het strand?
+3
fendt 211 vairo
@hooidonk denk dat er wel 8 in het dorp staan. Onder andere corsaro, leone, minitauro
+5
hooidonk
@fendt 211 vairo
Dat is inderdaad nog een heel nestje.
Het is dus eigenlijk een soort Oudewater aan Zee? 😅

Onze 155 heeft ook bij jullie in het dorp gelopen. Eerst bij een aannemer en volgens de verhalen later aan het strand. Maar ik heb helaas nog niet de hele geschiedenis kunnen achterhalen.
+1
a3vandiejen
+4
langeslagdiesel
@hooidonk Oudewater aan zee,,,,,. Vandaar dat ik me eigen hier wel thuis voel. Ha ha! Lol. Same is hier altijd wel redelijk tot goed vertegenwoordigd geweest. In het begin verkocht LTB Alkmaar ze nieuw toen de SLM zuid schermer. Toen dat ophield te bestaan doofde ook de nieuw verkoop tot nul. En dat is al meer dan 20 jaar zo. Op strand daar in tegen had men de goede kwaliteiten van de oude Same trekker ook ontdekt. En met name dan de goede vierwieldrive, het ontbreken van koelwater en de betrouwbaarheid. In de bollenteelt en weide boeren zie je ze bijna niet meer maar als strandtrekker des te meer.
+1
mf 6150
@langeslagdiesel
Cebeco heeft ze ook verkocht, zullen er ook heel wat vandaan komen
+1
wim-same
@mf 6150 CEBECO was de importeur, de plaatselijke Coöperatie mechanisatie bedrijven hebben Same verkocht. De één meer en de ander minder.
+2
mf 6150
@wim-same
OH is dat 't, ja is voor mijn tijd vandaar. Weet alleen dat mh voorheen cebeco heette en die had er aardig wat lopen
+3
langeslagdiesel
@mf 6150 LTB Alkmaar was toen der tijd cebeco dealer. Wij hadden er eigenlijk alles vandaan. Inclusief het krachtvoer en kunstmest. ( Latuco ) alles nog in zakgoed. Biks en koeken 25 kg papieren zakken. Kunstmest 50 kg plastic zakken. En deze plastic kwaliteit kom je nu echt nergens meer tegen. Daar kon je een auto mee aantrekken! Zo taai als ze waren. Later werden deze zakken hergebruikt als transport zak voor biks naar de doorloop melkwagen. Toen werd de biks in bulk geleverd, en het moest toch mee te melken.
+1
wim-same
@langeslagdiesel En wij hadden bijna alle van Coöperatie "Ons Belang" uit Stolwijk. Trekkers en machines, maart ook krachtvoer en kunstmest. De kunstmest ging ik altijd met de trekker halen. 3 ton, meer mocht het wagentje niet hebben. Waren inderdaad hele goede plastic zakken.
+1
wim-same
@langeslagdiesel Zo heb ik nu een SAME Aurora staan waar een oude sticker opgezeten heeft van de Coöperatie "ons Belang", maar jammer genoeg heeft de handelaar deze sticker er af gepeuterd.
+2
wim-same
@fendt 211 vairo Panther is weg, ha ha Die heb ik enkele weken geleden opgehaald en bij een nieuwe eigenaar gebracht. Hij heeft er vandaag weer een donor Panther bij ook voor plaatwerk.
+1
draaipiet
Ziet er nog keurig uit 👍
+1
a3vandiejen
Mooie Saturno hoor.
+2
wim-same
Deze Saturno is nog heel netjes. Als je hem kwijt wil ? ha ha

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Saturno 80 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!