25 oktober 2016 Foto van twee Deutz-Fahr's aan het wachten op de liatrisoogst. Rechts de 85 mk2 met Mullié t8, Links de 120 mk3 met Mullié t14.De linkse haalt gerooide bollen van het land, de rechts

Deutz-Fahr Meerdere

PieterA
25 oktober 2016 Foto van twee Deutz-Fahr's aan het wachten op de liatrisoogst. Rechts de 85 mk2 met Mullié t8, Links de 120 mk3 met Mullié t14.

De linkse haalt gerooide bollen van het land, de rechtse vangt de gespoelde bollen op uit de spoelerij. Na het spoelen worden de bollen uitgekiept op het erf en vlak gemaakt, zodat ze niet kunnen gaan broeien. Als ze dan voldoende afgestorven zijn worden ze nog een keer gespoeld, waarna ze machinaal gepeld en gesorteerd worden. Dat was altijd ons winterweer, maar afnemers willen steeds eerder weten wat er te koop is, zodat we ze tegenwoordig maar wat eerder klaar maken. De 2e helft van de winter gebruiken we dan voor onderhoud aan de machines.

25 oktober is traditioneel de startdatum van de oogst. De bollen zijn dan nog maar net aan afgestorven, maar als het goed is qua rooiomstandigheden dan moet je het moment benutten. Later in het najaar worden de oogstomstandigheden vaak alleen maar minder.

Voor de oplettende kijker: Links op de foto een Mullié 6 tons enkelspel en rechts de Deutz D 6206 met strodekcombinatie.

Reacties

manus
Je was weer vroeg op Buurt
+2
PieterA
@manus Je hoeft niet uit bed te zijn om een foto te plaatsen 😉
manus
@PieterA

Hahaha ja klopt maar ik lag toen nog hoor
deufi
Van welk bouwjaar is de T14? Heb je daar zelf een breed doorkijk rooster in gemaakt, of was dat af fabriek?
PieterA
@deufi De T14 is van bouwjaar 2000. Het doorkijkrooster was standaard. Wel hebben we er nog een plankje bij wat op het voorschot past. Dat plankje zit er nooit op, want dan heb je behoorlijk minder zicht in de bak.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Deutz-Fahr ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!