Op deze foto is Loon en verhuurbedrijf Marco Spruit  (Vlist) × actief met een Maschio Kopeg + beboma voorzetwoeler. Met deze nieuwe machine kunnen we dit jaar in 1 werkgang maisland klaar maken!!

Werktuigen Woelpoot

deutzieee
Op deze foto is Loon en verhuurbedrijf Marco Spruit (Vlist) × actief met een Maschio Kopeg + beboma voorzetwoeler. Met deze nieuwe machine kunnen we dit jaar in 1 werkgang maisland klaar maken!!

Reacties

+3
deutzieee
De volledige combinatie

(klik om te vergroten)

Alpego frees voorop
+2
deufi
Ook gelijk de zaaimachine erachter hangen zeker? Kan die hef van de woelpoot niet zo laag dat je de rotorkopeg zonder pallets kan aanpikken?
+1
deutzieee
@deufi zelf hebben we geen maiszaaimachine, maar de graszaaimachine kan er wel achter ja. Nee zonder pallets gaat het niet
+1
mdoornekamp
Dikke woeler. Die Deutz gaat het nog wel warm krijgen. Komt de 6185 ervoor?
+2
deufi
@mdoornekamp op die veen grond waarschijnlijk "met twee vingers in de neus", kan makkelijk in de ecostand.
+1
deutzieee
@deufi is niet zwaarder dan frezen spitten denk
+2
deutzieee
@mdoornekamp haha ja klopt 6185 gaat er voor. 2 vingers in zn neus😜
+1
joozt
Valt mee hoe zwaar dit trekt toch? En meestal rij je toch niet enorm hard met zo'n ding. Vind het hier namelijk reuze meevallen hoeveel trekkracht zo'n voorzetwoeler vraagt. Toen ie kwam was het ook het plan om hem voor de schijveneg te hangen maar ik denk dat dat een beetje teveel van het goede is.
deufi
@joozt Schijveneg en voorzetwoeler zijn geen optimale combinatie. Schijveneg heeft flinke snelheid nodig om goed te kunnen werken. Dat gaat niet zo goed met een voorzetwoeler.
joozt
@deufi Precies, daarom hebben we het niet eens geprobeerd. Daarnaast ben ik ook bang dat je hopen trekt.
JD 6430 The Best
@joozt wij hebben het wel eens geprobeerd met de schijveneg, voor bv de hoofdgrondbewerking in de herfst lijkt het me wel mooi, woelen en met de schijveneg nog wat vlakleggen, maar niet zo fijn maken als je met de kopeg doet
joozt
@JD 6430 The Best oké, nee dat kan ik me voorstellen inderdaad! Hier zou het dan ook in de herfst zijn. Gedorste maispercelen goed losmaken voor de winter en met de schijveneg de maisresten onderwerken.
huub
@joozt dan kan je beter een klepelmaaier voorop doen en de woeler achterop.
joozt
@huub Dan heb je nauwelijks inwerking van de gewasresten. De woeler maakt de ondergrond los maar doet niets met de bovenlaag. Als de combine mooi laag dorst heeft de klepelmaaier ook niet zo heel veel zin meer. De schijveneg bevalt hier goed na het maisdorsen. De bekende lagere en nattere plekken bewerken we met de vastetand cultivator. Direct na de combine geeft dat soms iets meer kans op het trekken van hopen maar over het algemeen is het goed te doen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Werktuigen Woelpoot ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!