Grasland doorzaaien met een Evers fronteg en een Vredo doorzaaimachine. Hier tussen staat een John Deere 6155R.

John Deere 6155R

Deere Hunter
Grasland doorzaaien met een Evers fronteg en een Vredo doorzaaimachine. Hier tussen staat een John Deere 6155R.

Reacties

JoramH
Mooie set zo, ik zit zelf ook naar doorzaaimachines te kijken maar met zo'n combi heb je in een werkgang alles mooi klaar. Met wat voor snelheid rij je?
Deere Hunter
@JoramH de doorzaaimachine hebben we nu al een tijdje. Het egje pas sinds een paar weken, maar wel een mooie aanvulling. Rijden tussen de 8 en 12 km/u afhankelijk van hoe vlak het perceel is.
Fendt280S
@JoramH wij hebben een Guttler en zijn daar erg blij mee. Met name de matador wals die met zijn punt goed het zaad in de grond drukt. Ik raad je aan om die ook eens onder de loep te nemen.
+2
radium45
Zo een combinatie is volgens mij nooit terug te verdienen. als je weet wat zo een Vredo kost en dan nog die hark in de front. Je kunt van je leven nooit zoveel hectares zaaien dat je dit terug verdiend, laat staan dat je er wat aan verdiend. Ik ben ook met zoiets aan het rekenen om erbij aan te schaffen, maar dan is het puur voor de hobby. Als ik geld wil verdienen kan ik beter wat anders gaan doen. 😀
guus hiddink
@radium45 een grasprofi al overwogen meer capaciteit en breder inzetbaar? Of verdien je daar ook 0 mee?
radium45
@guus hiddink Ik hoor in den lande niet zulke goed resultaten van die grassprofi. En dan daarbij, er loopt al een grassprofi hier in de buurt. Dan kan ik beter die inhuren.
john deere 7810
@radium45

Blijft zowiezo lastig om wat te verdienen in de landbouw... maar ik geloof ook meer in het totaalpakket dan elk ding afzonderlijk uit gaan rekenen.
guus hiddink
@radium45 oké duidelijk
JD 6430 The Best
@radium45 Het is misschien wel een goede aanvulling om een totaalpakket te kunnen bieden aan de klant waardoor je eventueel extra klanten binnenhaalt waar je bijv. ook kan kuilen en bemesten
+2
radium45
@JD 6430 The Best weer een service machine dus, waar een loonwerker er al zoveel van heeft.
john deere 7810
@radium45

tja het water wel door he. als de boer maar eens iets meer mocht verdienen... het wordt er niet beter op hier in nl
JD 6430 The Best
@radium45 Dat is waar. Om de hoeveel jaar wordt een zode gemiddeld in jullie gebied doorgezaaid?
radium45
@JD 6430 The Best Normaal gesproken nooit. Nu alleen na 3 droge zomers en een hoop weidens gruwelijk slecht worden, wordt er massaal doorgezaaid. En met hele wisselende resultaten overigens.
+2
Fendt280S
@radium45
Het is ook een kostenpost net zoals een trekker. Met een trekker verdien ik ook niks maar met goed ruwvoer wel.
trean
@radium45 een vredo is nog wel een keer terug te verdienen, maar die eg in de fronthef is een duur stukje ijzer voor wat je er mee doet.
renault 106-54
@trean Idd, ik zie ook helemaal niks in die evers. Dit ding heeft maar 2 rij tanden waar het meeste tussendoor glipt. Ik zie liever meerdere rijen tanden van een iets dunner formaat wat vgm een stuk effectiever is.
+4
Deere Hunter
@radium45 dan weet je wat je moet Henk! Zelf leuke dingen blijven doen waar je wat aan verdiend en voor dit werk A.J. Looman inhuren!
+1
radium45
@Deere Hunter Haha, dat doen wij ook. Ik doe niets wat niet wat oplevert. Kan de schoorsteen niet van roken.
+1
Deere Hunter
@radium45 kiek zo hoort het ook! Ons nummer is waarschijnlijk wel bij je bekend, we horen het wel....... 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6155R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!