Voor de stuurbekrachtigingspomp van de Ford 4600 het filter en de o-ring vervangen. Er zal vuil tussen de ring en de behuizing waardoor de pomp lekte. Ook het filter was erg vuil en deze heb ik vervan

Ford 4600

ChristianM
Voor de stuurbekrachtigingspomp van de Ford 4600 het filter en de o-ring vervangen.
Er zal vuil tussen de ring en de behuizing waardoor de pomp lekte. Ook het filter was erg vuil en deze heb ik vervangen door een Vapormatic filter en past perfect voor deze originele Ford pomp.
Lekkage opgelost!

Reacties

+1
Hannesman
Ook weer netjes, gelijk de kwast even achter de pomp langs gehouden?
+1
jammermaarhelaas
Belangrijk om de retour en persleiding goed aan elkaar te verbinden op een paar plekken zodat met name de persleiding (die onderaan de pomp zit) niet teveel trilt, deze wil namelijk wel eens inscheuren net achter de tromp onder de wartel waar die op de pomp zit.

Heb bij mijn 4610 een slang laten persen omdat een nieuwe originele leiding me te duur werd.
+3
ChristianM
@jammermaarhelaas Bedankt voor je bericht. De retour en persleiding zijn verbonden met elkaar door middel van een kunststof afstandhouder. Zie rode pijl. Ook zit er nog zo'n blok onder de motorkap.
Bij deze trekker was eerder de persleiding door trillingen van de motorkap beschadigd en lekte daardoor en moest worden gelast. Het aanbrengen van een kunststof beschermhoes tussen het plaatwerk van de motorkap en de leiding geeft nu bescherming.

(klik om te vergroten)

+1
jammermaarhelaas
@ChristianM

Heb hier bij mijn 2600 net zulke leidingen, heb om die originele kunstig blokjes waar de twee leidingen door lopen een brede tie-wrap getrokken, en een houten blok onder de motorkap tussen de kap en de leidingen, ook vastgezet op de leidingen met een paar brede tie-wraps.
+1
draaipiet
Mooie ford, het ziet er allemaal netjes uit
+1
ChristianM
@draaipiet dankjewel!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4600 en hebben de trefwoorden lekkage en stuurbekrachtiging geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!