28 oktober 2016 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 85 met Mullié 10 tons kipper.Dit is 1 van de eerdere modellen van Mullié met tandemstel en stalen bak. Ik meen van eind jaren zeventig.  De kar is ni

Deutz-Fahr Agrotron 85

PieterA
28 oktober 2016 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 85 met Mullié 10 tons kipper.

Dit is 1 van de eerdere modellen van Mullié met tandemstel en stalen bak. Ik meen van eind jaren zeventig. De kar is nieuw op het bedrijf gekomen met 2 kipcylinders en lichtere assen dan er nu onder zitten. Rond de eeuwwisseling zijn er bredere banden en velgen op gegaan.

Na een paar dagen liatris rooien met 2 kippers moest er nu gerooid worden op ons perceel wat het verst van de boerderij ligt op een kilometer of 8 van de boerderij. Dit is dan vaak de derde combinatie die dan mee rijdt. Voorheen deed de Fiat 1180 dat met deze kar, maar die is langzamer. Op die 16 kilometer (heen en terug) scheelt dat een minuut of 7. Dat haalde de Fiat bij het laden deels weer in (kleinere kipper) maar niet helemaal.

Reacties

+1
Towaberg
Mag gezien worden na dik 40 jaar dienst 👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 85 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!