24 januari 2017  Foto van een Manitou MLT 634 120 LSU.Voor her eerst een verreiker in de stal. Dan wil je toch eens proberen wat hij kan. Hier kijken we even hoe ver je iets op de zolder van 3,3 m hoo

Manitou MLT 634

PieterA
24 januari 2017 Foto van een Manitou MLT 634 120 LSU.

Voor her eerst een verreiker in de stal. Dan wil je toch eens proberen wat hij kan. Hier kijken we even hoe ver je iets op de zolder van 3,3 m hoog kunt zetten. Dat is best ver, zoals je op de foto kunt zien. Met de verlenglepels en/of hijsjib kun je natuurlijk nog een eind verder de zolder op reiken. Nadeel is dat je veel ruimte voor de zolder moet hebben en dat je met z'n tweeën moet zijn, omdat je je vorkenbord niet kunt zien.

Reacties

+2
PieterA
Je kunt er ook goed takken uit een boom mee zagen. Je kunt toch op hele andere plekken komen als met een heftruck met de hefmast of voorlader kun je lang niet zo ver van de boom staan.

Nadeel van deze toepassing is: je kunt er qua hefvermogen natuurlijk flinke stukken boom mee verplaatsen. Als je dan met zo'n kruin of een complete boom aan het stoeien bent moet je erg voorzichtig zijn; je hebt grote kans dat de takken de lak beschadigen.

(klik om te vergroten)

Manitou met manbak
manus
@PieterA

Moet aan de Puut nog een wilg snoeien . .
Zou mooi kunnen Pieter
+1
PieterA
@manus Kom maar halen👍
+4
PieterA
Ik dacht: Als er dakpannen van de schuur waaien kunnen we die er ook wel weer op leggen met de verreiker. Zoals je op de foto ziet, gaat dat wel een beetje tegen vallen.

Wat wel makkelijk werkt, wat we niet gewend waren is de snelwissel. Dat je zonder af te stappen van voorzetstuk kunt wisselen. Dat waren we bij de heftruck niet gewend en de voorlader pak je voor die kleine klusjes niet zo snel, want daar heb je erg veel ruimte nodig om mee te kunnen manoeuvreren.

(klik om te vergroten)

Manitou met hijsjib
ten bosse
@PieterA een verreiker is duur in aankoop maar eenmaal hij er is kunt of wil je niet meer zonder
+1
Albert Peters
Hier kan je veel mee doenn Succes
Jeroen 86
Hier in België zie je verreikers veel vaker dan in Nederland. Zelf hebben wij een ruwterrein heftruck van manitou. Bevalt super.
PieterA
@Jeroen 86 Komt dat omdat het terrein buiten de schuren vaak niet vlak genoeg is voor een heftruck? En omdat het erf minder bekrompen is dan bij Nederlandse veehouders, zodat je lekker de ruimte hebt?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Manitou MLT 634 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!