17 maart 2017 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6.15

Na de winter de planter uit de opslag gehaald. In de winter er voor de uitlaat van de 6.15 vernieuwd. Origineel vond ik te duur voor zo,'n oude trekker met zo veel uren, daarom bij een bedrijf uit de buurt een rvs pijp laten maken. Kostte 350 euro ex. Btw. Nadeel is wel dat de pijp behoorlijk warm wordt als de trekker moet werken.

Deze trekker staat nooit voor de planter, hij is van het rijenfrezen na het poten. We hebben hem er alleen even achter hangen om hem mee naar de thuislocatie mee te nemen,  waar hij achter de John-Deere 6330 (nu 6140r) gebouwd  kan worden.

De planter is een Miedema SL-4B uit 2006. Gekocht in de veenkoloniën. We hadden hiervoor korte tijd een Hassia planter met maar 2 wielen. In 2012 moesten we voor het eerst op een perceel lichte grond (11% afslibbaar) planten. De Hassia kon daar niet mee overweg.  De planter zakte vol veel verder in de pas geploegde lichte grond, dan wanneer hij leeg was. Met als gevolg dat de poters te veel in plantdiepte varieerden. (Vol zaten de poters een 8-10 cm dieper dan leeg). Dan deze Miedema maar gekocht. Een complete machine met granulaatstrooier, elektrische trillers, spuitdopjes in de pootveur, de 4 wielen van de diepteregeling allemaal aan elkaar gemaakt, zodat een 4-rijige rooier ze fatsoenlijk kan rooien, markeurs en een hydraulisch systeem om spuitpaden aan te leggen. Gelijk ook maar het aansturen van strooier, trillers en spuit geautomatiseerd met een sensor op de aandrijving van de pootbanden en een versnellingsbak gebouwd voor electrisch-mechanische aandrijving van de granulaatstrooier.

Deutz-Fahr Agrotron 6.15

17 maart 2017 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6.15

Na de winter de planter uit de opslag gehaald. In de winter er voor de uitlaat van de 6.15 vernieuwd. Origineel vond ik te duur voor zo,'n oude trekker met zo veel uren, daarom bij een bedrijf uit de buurt een rvs pijp laten maken. Kostte 350 euro ex. Btw. Nadeel is wel dat de pijp behoorlijk warm wordt als de trekker moet werken.

Deze trekker staat nooit voor de planter, hij is van het rijenfrezen na het poten. We hebben hem er alleen even achter hangen om hem mee naar de thuislocatie mee te nemen, waar hij achter de John-Deere 6330 (nu 6140r) gebouwd kan worden.

De planter is een Miedema SL-4B uit 2006. Gekocht in de veenkoloniën. We hadden hiervoor korte tijd een Hassia planter met maar 2 wielen. In 2012 moesten we voor het eerst op een perceel lichte grond (11% afslibbaar) planten. De Hassia kon daar niet mee overweg. De planter zakte vol veel verder in de pas geploegde lichte grond, dan wanneer hij leeg was. Met als gevolg dat de poters te veel in plantdiepte varieerden. (Vol zaten de poters een 8-10 cm dieper dan leeg). Dan deze Miedema maar gekocht. Een complete machine met granulaatstrooier, elektrische trillers, spuitdopjes in de pootveur, de 4 wielen van de diepteregeling allemaal aan elkaar gemaakt, zodat een 4-rijige rooier ze fatsoenlijk kan rooien, markeurs en een hydraulisch systeem om spuitpaden aan te leggen. Gelijk ook maar het aansturen van strooier, trillers en spuit geautomatiseerd met een sensor op de aandrijving van de pootbanden en een versnellingsbak gebouwd voor electrisch-mechanische aandrijving van de granulaatstrooier.

Reacties

+3
PieterA
Dit is die zelfgemaakte versnellingsbak

(klik om te vergroten)

Versnellingsbak Miedema aardappelplanter
+3
PieterA
Hier zie je de kast die we gemaakt hebben. (Hij is na het moment van de foto nog even een beetje opgefrist.)

(klik om te vergroten)

Bedieningskast aardappelplanter
deufi
Maakt die RVS uitlaat niet enorm veel herrie? Verder mooie complete pootmachine zo.
+1
PieterA
@deufi Nee, de demper zit er nog gewoon op (achter de accubak). Volgens mij zit er geen hoorbaar verschil in geluid.
deufi
Waarom ruil je trouwens een 6630 voor een 6140r in als een deutz het voorkeurs merk is? Ook voor de medewerker die er mee rijdt?
+1
PieterA
@deufi We planten aardappelen samen met de buurman. Zijn trekker staat voor onze planter. De buurman rijdt John-Deere.
deufi
@PieterA goed geregeld, dat scheelt aanzienlijk in de kosten.
+1
PieterA
@deufi Ja, en een stuk gezelliger en makkelijker!
deufi
@PieterA ja dat is zeker!
MasseyFergusonMan
Mooie pijp en nette lak zo te zien... zo zie je ze niet veel helaas
+1
PieterA
@MasseyFergusonMan Bij ons staan de machines natuurlijk nooit op de voergang, want die hebben we niet. Ze staan ook niet veel buiten en in de winter hebben we de tijd om ze wat extra aandacht te geven.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6.15 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!