Foto van een Deutz-Fahr DX gisteren gerst gezaaid om te zorgen dat het bietenland niet gaat stuiven als de bieten nog maar klein zijn. Dit was vorig jaar wel een groot probleem dus maken we er dit jaa

Deutz-Fahr DX 4.30

Foto van een Deutz-Fahr DX gisteren gerst gezaaid om te zorgen dat het bietenland niet gaat stuiven als de bieten nog maar klein zijn. Dit was vorig jaar wel een groot probleem dus maken we er dit jaar extra werk van om te proberen dat we hier geen last van hebben.

Reacties

valmet6400power
Grondige aanpak! Wanneer gaan jullie het gerst doodspuiten dan?
@valmet6400power eerlijk gezegd durf ik dat niet te zeggen, maar het wordt hier in de buurt meer gedaan. Voor ons is het de eerste keer dat we het zo proberen, vorig jaar begin juni nog bieten over gezaaid, dat is ook niks waard.
valmet6400power
@Deutz-Fahr-Rijder
Je moet wat op zulk lichte grond inderdaad! Is denk ik wel een goede oplossing. Hier zaaien ze op lichte grond ook wel gerst en dan daarna er bieten in zaaien maar heb eigenlijk nooit opgelet wanneer dat doodgespoten wordt.
@valmet6400power ik heb er ook nooit op gelet omdat we het zelf nooit nodig gehad hebben, onze grond wisselt behoorlijk, bijna alle grond in ons areaal valt onder de categorie zandgrond maar het ene perceel is licht en het andere perceel weer zwaar. Ook leemplekken en moergaten komen voor. Dit jaar hebben we toevallig al onze bieten op lichte zandgrond staan dus leek ons gerst zaaien wel verstandig.
+1
huub
@valmet6400power Vlak voor de bieten op komen lijkt me, of als de gerst genoeg volume heeft om stuifschade tegen te gaan.
@huub ik had begrepen dat de bieten kleine plantjes moeten zijn als de gerst doodgespoten wordt, maar dat ligt ook aan hoe de gerst ontwikkelt is denk ik🤔
+1
Als de gerst maar niet de overhand krijgt. Spuit het hier vaak dood als het een cm of 10 15 hoog is. Ook als de gerst dood is blijft het wel werken tegen het stuiven. Zaaien het altijd met de kunstmeststrooier na het ploegen. Rond de 70 80 kilo per hectare
eicher4048driver
Mooi werk zo, wij spitten het bietenland waarbij het ineens zaaiklaar ligt en zaaien dan zo'n 50kg per ha gerst bij wat we dood spuiten als het zo'n 10 cm hoog staat ofwel rijden we er met de ketsplaat met heel kleine spuitmond fijn over zodat het zaad niet komt blood te liggen. Dat is in Nederland natuurlijk geen optie.
rommert14
Hier strooien we nog wel eens mest na het zaaien van gras of mais tegen het stuiven
@rommert14 ja dat klopt, maar geloof dat dat hier in NL officieel niet mag.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 4.30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!