We koppen maisseizoen 2010, wanneer loonbedrijf Joosen-Van Aelst een idee heeft. Een overlaadwagen wordt omgebouwd met een tractie-as tot een aangedreven wagen. Een groot stel banden wordt gemonteerd

Veenhuis Hoogkipper

We koppen maisseizoen 2010, wanneer loonbedrijf Joosen-Van Aelst een idee heeft. Een overlaadwagen wordt omgebouwd met een tractie-as tot een aangedreven wagen. Een groot stel banden wordt gemonteerd en ze is klaar voor de vuurdoop.
De eerste kar bleek een groot succes, waarna een jaar later de 2e gebouwd werd.
Hier in actie naast de FR9060, die hulp kreeg van de beruchte Steyr 9155 van Jos Hoed.
Intussen staan deze karren al enkele jaren stof te vatten in de loods van Joosen: misschien dat ze ooit bij een nat maisseizoen nog eens zullen buitenkomen? Wie zal het zeggen.

Reacties

+2
hooidonk
Mooie uitleg!
Alleen nu maak je me wel nieuwsgierig naar het verhaal achter de Steyr.. 😉
+1
@hooidonk tractorfan.nl/picture/717882/…
Deze Steyr rijdt al sinds de jaren 90 rond in de regio met 1 van de eerste 3-assers uit de regio. Dat was een vrachtwagenoplegger, waar ze een dissel aan hebben gelast. De steyr trok hem met gemak en was wel wat bijgegeven tot dik 200pk.
Deze combi heeft nog tot 2011 in de regio gereden. Toen is de 9155 naar Roemenië vertrokken en vervangen door een TVT155.
caseboy
@tractorquintentje mooi verhaal. Dat die 3 assers pas in de jaren 90 zijn opgekomen in de kempen zou je niet zeggen zoveel als er nu rijden

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Veenhuis Hoogkipper ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!