Foto van een Fiona Zaaimachine. Gerst zaaien op het langste perceel.. Foto is geplaatst door joozt op 26-03-2021 om 20:13:20, met 13 reacties.

Fiona Zaaimachine

joozt
Foto van een Fiona Zaaimachine. Gerst zaaien op het langste perceel.

Reacties

huub
Dat lijkt al lekker droog 😬
joozt
@huub hooggelegen perceel. Maar de grond was nog wel klam onderin. Heb zelfs nog een stukje laten liggen, stond nog iets water op. Over 2 weken maar weer eens proberen.
radium45
@joozt Hoeveel kilo de bunder gooi je erop?
joozt
@radium45 138,9 kg/ha 😀
radium45
@joozt Dat is redelijk royaal. Wat is het dkg van dit zaaizaad?
joozt
@radium45 52 gram. De ene akkerbouwadviseur adviseerde 130 kg/ha en de ander 150 kg/ha dus we hebben er maar een beetje tussenin gemikt.
radium45
@joozt Haha, de Achterhoekse denkmethode. Maar het ligt er mooi bij.
joozt
@radium45 zo enorm veel is dat toch niet? Vorig jaar zaten we op 135 kg/ha. Ja valt me niks van tegen. Rol van de kopeg en zaaimachine zitten elkaar soms wel een beetje in de weg. Zal deze winter nog wel iets aangepast moeten worden.
+1
radium45
@joozt nee je hebt gelijk. Heb even hier in de administratie van vroeger gekeken en daar kwam ik ook 125 tot 130 kg tegen.
huub
Heb je op deze manier niet te veel fijne grond in het zaaibed? Door de zeefgrond valt groenbemester zaaien niet altijd mee.
stannetje96
@huub zolang er niet 10mm op valt in 5 min tijd heb je daar geen last van
joozt
@huub nee dat valt eigenlijk wel mee. Kopeg draait ook zo langzaam mogelijk. Vandaag een stuk echt klapzand gezaaid en daar heb ik de kopeg de grond nauwelijks laten raken. Zoals @stannetje96 zegt hoop ik inderdaad niet dat we die hoosbuien krijgen waar ze het vandaag op de radio over hadden...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiona Zaaimachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!