27 maart Foto van een John Deere 6140R Baselier frontfrees met Miedema planter.Gisteren zijn we begonnen in de frietaardappelen. De planter, strooier en spuitje zijn van ons.  De trekker en frontfrees

John Deere 6140R

336 foto's van @PieterA

PieterA
27 maart Foto van een John Deere 6140R Baselier frontfrees met Miedema planter.

Gisteren zijn we begonnen in de frietaardappelen. De planter, strooier en spuitje zijn van ons. De trekker en frontfrees van de buurman. Hij teelt vooral vroege consumptie en die zijn eerst geplant. Deze grond is 4 dagen voor het planten geploegd.

Na het planten zijn ze gestrooid en daarna gefreesd met een Baselier rijenfrees. We konden gisteren pas 's-middags beginnen omdat het "s-nachts geregend had. Om 9 uur 's-avonds lag het gefreesd.

Reacties

+1
Mooi foto/uitleg.
MaxxuM4ever
U kunt lekker doorrijden zeker met een frees op die zachte versgeploegde grond?
PieterA
@MaxxuM4ever Ja, met de planter reden we 5,1 met de frees half gedragen in de hef. Met de rijenfrees ongeveer 6 km per uur. Als je sneller reed zakten de ruggen af. De rotors van de frezen draaien wel, maar dat is eigenlijk niet echt nodig.
+1
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @MaxxuM4ever:
U

Typefout? 🤣
a3vandiejen
Mooi materiaal allemaal.
+1
PieterA
@a3vandiejen Dat is als je wat samenwerkt, dan zit je ook eens op een andere trekker dan de trekker die je zelf betaald hebt.

Dat is toch ook wel eens leuk?
+3
a3vandiejen
@PieterA Zeker, mooi als dat zo met elkaar geregeld kan worden.
Mijn vader had jaren 70 een loonbedrijfje en werkte ook samen met collega loonbedrijven omdat je niet overal tegelijk kunt zijn.
Dat is elkaar ook wat gunnen, en een win win situatie.
+3
PieterA
@a3vandiejen Nu zit je toch ook nog wel eens op de trekker van een ander? Je hebt zelf een goede gekocht en mooi gemaakt en nu kan je er af en toe van genieten als je met de anderen af en toe eens een dagje er mee mag "spelen".

Zo gaat dat hier ook een beetje. Ik probeer m'n hobby een beetje in m'n werk te verwerken.
+3
a3vandiejen
@PieterA Mooier kan het niet, precies wat je zegt. En leuk om eens op een trekker te rijden die je zelf niet hebt.
En dan hobby en werk combineren is natuurlijk top.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6140R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!