Kuil verdelers ombouwen. Bok en hydrauliek over zetten op de nieuwe. Geplaatst door mdoornekamp op 28-03-2021 om 15:44:34, met 21 reacties.

Veenhuis kuilverdeler

Kuil verdelers ombouwen. Bok en hydrauliek over zetten op de nieuwe

Reacties

+1
casejxu
Mooi projectje weer zo 💪
arjanvw
Hydromotor kan je ook zo overzetten? Net zoiets als aftakas wisselen?
+1
mdoornekamp
@arjanvw Nee Vicon heeft een dikke 1 3/4 stomp. En ik maak er nu een dubbel kruis tussen. Oude was met vaste bus. Maar dat is lastig met uitlijning
jasper john deere
@mdoornekamp Als je er kruisstukken tussen maakt mag de uitlijning ook niet perfect zijn, er moet altijd iets beweging in de kruisjes zitten zodat de naaldjes draaien. hierdoor word niet altijd alle kracht door hetzelfde naaldje overgebracht.
mdoornekamp
@jasper john deere ja en dan verdeelt vet ook beter
mdoornekamp
@jasper john deere heb wel een overmaatse W 2400 Walterscheid set.
jasper john deere
@mdoornekamp Groot gelijk, je kunt het beter nu wat zwaarder maken als er later alsnog een zwaardere tussen prutsen.
+2
mdoornekamp
@jasper john deere
Quote:
nu wat zwaarder

Ja en ook altijd erg vervelend als het stuk gaat in het werk
+1
jasper john deere
Is de Veenhuis verdeler gewoon versleten, of is er nog en andere reden om te wisselen?
mdoornekamp
@jasper john deere
Quote:
versleten

Nee niet versleten. wel te licht voir de nieuwe shovel
jasper john deere
@mdoornekamp ah op die manier, Ik dacht altijd dat de oude Veenhuis verdelers en de nieuwe vicon het zelfde waren.
mdoornekamp
@jasper john deere deze Vicon is zelfde als de grote veenhuis super duo. De oude veenhuis is een kleine. Wel 1 van de laatsten met extra tanden onder de schotels
+1
jasper john deere
@mdoornekamp Ik verdeel ook met een Veenhuis verdeler, daar hebben we ook al extra buisjes onder de schotels gelast (net als bij die vicon te zien is). Dit scheelt een hele hoop in snelheid van het verdelen.
janc
En heeft de verdeler al gedraaid voor de shovel
mdoornekamp
@janc jazeker. Heeft zich goed gehouden in de strijd. Vrijdag 3 wagens redelijk dicht bij de bult. Dus dat was wel druk. Ik vind hem nog iets te agressief. De bovenste tanden heb ik al iest ingekort.
janc
@mdoornekamp mooi dat t goed ging en ja aanpassingen hou je wel vaker tóch
mdoornekamp
@janc
Quote:
aanpassingen hou je toch

Ja vooral met zo'n hydraulische verdeler voor de shovel. Het moet wel goed op elkaar afgestemd zijn. Ik heb de olie ook nog iets omhoog gedraai. Nu 135 liter per minuur. Zat eerst op 110. Het mooie met de veenhuis is dat je de schotels makkelijk aan kunt passen aan je eigen omstandigheden.
janc
@mdoornekamp maar kan je de snelheid nog wat regelen net zo als bij een aftakas kwa snelheid je hebt ook wel eens dat je zegt even iets sneller en dan weer langzamer of valt dat vaak tegen
mdoornekamp
@janc Snelheid is niet te regelen. Ja dan moet je het pookje half aantrekken. Maar dat werkt in de praktijk niet. Op het hydrualische blok kun je de plunjer afstellen/blokkeren en zodoende de liters regelen. Omdat de Case een grote oliepomp heeft, heb ik bij 1300 toeren al de liters. Zodoende kan ik met het voetgas de rijsnelheid wel variëren. Ik hoef bijna nooit bij te remmen.
janc
@mdoornekamp oké ja zo zit je al gauw op iets wat wel goed afgesteld moet worden💪👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Veenhuis kuilverdeler ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!