Foto van een Lemken Ploeg. Vandaag een ploeg op demo gehad. Ploegen normaal nooit zelf en had ook nog nooit geploegt. Zo konden we het een beetje leren.

Lemken Ploeg

Nickvg
Foto van een Lemken Ploeg. Vandaag een ploeg op demo gehad. Ploegen normaal nooit zelf en had ook nog nooit geploegt. Zo konden we het een beetje leren.

Reacties

ten bosse
Mooi en strak ploegwerk voor nog nooit geploegt te hebben.
Nickvg
@ten bosse Mechanisatiebedrijf kwam wel even om de ploeg af te stellen. Maar het viel ons vooralsnog niet tegen hoe het ging.
ten bosse
@Nickvg ondanks extra hulp een mooie rechte ploegvoor
radium45
Wat zitten daar voor gruwelijk grote voorscharen aan?
Nickvg
@radium45 Echte bollenploeg 😉
radium45
@Nickvg Maar waarom een strokenrister op zulk zand? Ik heb ook altijd een strokenristerploeg gehad maar die deed het pas echt lekker op lastige grond.
Nickvg
@radium45 Hier keert het goed, Je ploegt hier vaak tussen de 35 en 40 cm en dan heb je altijd wel vochtige grond, wat jij zegt word hier in de buurt ook veel geroepen. Zijn er al toch al een stuk of wat verkocht
jesperb
@Nickvg is bij jullie de brandstof gratis? Hier wordt vaak tussen de 20 en 25 cm geploegd, waarom ploegen jullie zo diep?
Nickvg
@jesperb gratis brandstof zou niet verkeerd wezen haha, wij telen bollen en om 2 jaar achter elkaar hetzelfde gewas te telen word er zo diep geploegd. Een goede kering is belangrijk vandaar ook die grote voorscharen
jesperb
@Nickvg oké, en naar die 2 jaar? Hoelang duurt het dan voordat er weer bollen op kunnen?
Nickvg
@jesperb is een beetje afhankelijk wat het gewas is, tulpen soms na 2 jaar al 😬 andere gewassen vaak wel langer
angelo-nabben
@Nickvg ga je nu zelf ploegen?
Nickvg
@angelo-nabben dit jaar nog niet, als ik klaar ben met school misschien wel

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lemken Ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!