Foto van een HAK Schoffeltuig (gewasverzorging) De eerste keer schoffelen in de vroege peen. Zitten er nu 4 weken in. En beginnen mooi boven te komen. Net als het eerste onkruid

Geen

BvdD
Foto van een HAK Schoffeltuig (gewasverzorging)
De eerste keer schoffelen in de vroege peen. Zitten er nu 4 weken in. En beginnen mooi boven te komen. Net als het eerste onkruid

Reacties

Mooi.
zettelmeyer
Niet eerst gebrand? Of is dat te vroeg met zulke vroege peen
BvdD
@zettelmeyer ja we hebben ze vlak voor opkomst gebrand met een stroken brander. Die doet alleen de toppen van de rug. De rest doen we met de schoffel.

We kiezen voor een stroken brander, omdat deze een fractie van het gas gebruikt. En ook een fractie van het gewicht heeft van een volvelds brander
Ritchie
@BvdD

Gebruiken jullie geen compost in de rij? Dat lijkt me nog wel eens wat, wel erg bewerkelijk maargoed.
BvdD
@Ritchie
Het is wel een mooi systeem. Maar heeft in mijn ogen meer nadelen dan voordelen.
Puur omdat het toepassen zo moeilijk is. En met zwaar materieel gaat. Nu is er na het frezen nog geen trekker in geweest die meer dan 3000 kg weegt. Dat is me ook wat waard.
Ritchie
@BvdD

Had deze reactie ff gemist. Ik heb het zelf nog nooit in de praktijk gezien met compost, wordt bij ons in de buurt ook niet gedaan dat ik weet. Ik zag het voorbijkomen bij die veganistische boer bij jullie in de polder en bij nog een andere BD boer uit Flevoland. Die werkten wel alle twee met rijpaden.

Wat me bij zo'n systeem wel heel erg aanstaat is het feit dat je een bodembedekker hebt tegen het onkruid, waardoor je niet iedere keer hoeft te eggen/schoffelen wat uiteindelijk ook niet goed is voor je grond en waardoor er toch weer iedere keer nieuw onkruid kiemt.
BvdD
Vooral minder handwerk zou heel wat waard zijn. Vooral in uien en peen.
reinder-mf
Opkomst voldoende? Al wel de korst gebroken zo te zien
BvdD
@reinder-mf ja we zijn tevreden over de opkomst. Het korstenbreken heeft goed geholpen.
Voor de vroege peen zaaien we minder zaden per h.a. dan voor bijvoorbeeld bewaar peen. Zodat ze eerder aan de maat zijn
reinder-mf
@BvdD wat voor hoeveelheden en rassen zaaien jullie?
BvdD
@reinder-mf 1 h.a. laguna 1.4 in de doorsteek. Er omheen romance 1.5 en nerac 1.5
BvdD
@reinder-mf teel je ook bio peen?
+1
reinder-mf
@BvdD nee gewoon gangbare Nerac en dit jaar een stukje Patzi proberen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!