Foto van een Zelfbouw Frontgewicht, De K100 met een zelfbouw frontgewicht. Lichter en compacter dan de vorige. Kan de voorlader thuisblijven bij het ploegen.

Zelfbouw Frontgewicht

MulderDeutz1
Foto van een Zelfbouw Frontgewicht, De K100 met een zelfbouw frontgewicht. Lichter en compacter dan de vorige. Kan de voorlader thuisblijven bij het ploegen.

Reacties

Dit is toch een prachtige trekker zo, wij zijn geen fan van een K, maar zijn misschien onterecht negatief bevooroordeeld...
MulderDeutz1
@Deutz-Fahr-Rijder We zijn er ook erg wijs mee, hebben een slechte naam gekregen door een kwaaltje in de bak. Dit kwaaltje hebben we deze winter gehad bij 3500 uur, helaas. Verder niks groots op de trekker aan te merken en erg blij mee. Maar denk dat elke trekker wel zo zijn nadelen heeft. Ik ben persoonlijk fan van dit type motorkap.
+1
@MulderDeutz1 motorkap lijkt aardig hetzelfde als die op onze ttv610, alleen dan een maatje kleiner, vind het ook wel een strakke kap, mooier dan die super sportieve neus van nu, ookal went dat ook snel.
En dat kwaaltje in de bak, wat is dat precies?
+2
MulderDeutz1
@Deutz-Fahr-Rijder Ja precies, de agrotron 150 vind ik ook een prachtig model. Te licht lager in de powershift oid, pin me er niet op vast. Duizend of 6-7 en het is verholpen.
+1
@MulderDeutz1 oké toch jammer dat door zoiets als een zwak lager een hele serie een slechte naam krijgt. Hier in de buurt lopen wel veel deutzen, maar er loopt maar een enkele K
+2
deufi
@Deutz-Fahr-Rijder het zijn toch wel fijne trekkers om mee te rijden. Mooie allround modellen.
+1
BvdD
@MulderDeutz1 wat vind je van de cabine? Ik heb een K4.20 maar ben eigenlijk meer gehecht aan de 'echte' agrotron cabines. Vooral kwa ruimte en zicht
+1
MulderDeutz1
@BvdD Wij zijn van een DX4.31 naar deze trekker gegaan. We hebben de agrotron dus overgeslagen, weet wel dat ze iets ruimer zicht hebben. Ik heb zo geen aanmerkingen op de cabine van de K
+2
@BvdD het werk wat wij als koeienboer er mee doen, heb je ruimte zat in de cabine, als rooi/spuit trekker bij een akkerbouwer met bedieningskasten, cameraschermen, gps schermen zit het hokje gauw vol denk ik. Gemist zicht is alleen achter boven je, maar daar heb ik eigenlijk alleen last van als ik met de maaier of schudder de schuur in rijd en moet kijken of die door de deur past 😅
+1
marceldeutz
Ziet er netjes uit. Mooie trekker ook. Wou zelf ook nog nieuw frontblok maken en denk dat ik hem wel wat dichter op de voor wielen ga maken en ook wat zwaarder.
MulderDeutz1
@marceldeutz Mijn vorige frontblok mag weg, wellicht wat voor jou? Kilotje of 750, is nog te verzwaren
+1
marceldeutz
@MulderDeutz1 Bij nader bestuderen toch geen belangstelling voor het balk gewicht.
Wil wat meer compact gewicht maken.
marceldeutz
Heb er nu 1 van 800kg en denk dat ik er 1 van 1000 ga maken. Deze is dan voor de 6165 ttv.
Als de 20 tonner silage wagen er achter zit is dat denk ik prima gewicht. Zit zelf aan grote blokken te denken. Stuur maar even foto in pb.
+1
marceldeutz
Of is het dat grote balk gewicht op je eerdere geplaatste foto's?
+1
oanejorrit12
Trekker staat er netjes bij zo!
Veel netter dan die van ons.. Vind zelf deze serie met het groene dak mooier dan met het grijze, waarbij de spatborden verkleuren
@oanejorrit12 hebben alleen die met grijs dak dat?
+1
JoranK
@ronald-deutz-fahr Je zou t haast denken. Hier verkleurd de K ook niet heel erg nog.
MulderDeutz1
@JoranK @oanejorrit12 @ronald-deutz-fahr Twee hele kleine plekjes hier. Probeer hem wel zoveel mogelijk binnen te zetten zo snel het kan.
@MulderDeutz1 wel verschil dan
Onze staat meer dan 300 dagen per jaar binnen, en spatborden worden steeds witter 😞
oanejorrit12
@ronald-deutz-fahr @MulderDeutz1
Achter zijn ze nu wit

(klik om te vergroten)

+1
oanejorrit12
@ronald-deutz-fahr dacht het wel ja, of voorzover ik gezien heb wel
deufi
Staat er netjes bij. Gewichten blok van een dx eraan ?
MulderDeutz1
@deufi Ja dat klopt, of eigenlijk van een 07. Hadden bij de 5207 al 6 gewichten, dus 6 bijgezocht en een moedergewicht. Viel nog niet mee deze ‘kleine’ maat gewichten.
+1
BvdD
K 4.20

(klik om te vergroten)

Ik heb een paar jaar terug ook zelf een frontgewicht gemaakt.
@BvdD dat is gaaf! Willen wij ook ooit nog een keer maken.
BvdD
@Deutz-Fahr-Rijder ik ben van plan een grotere te maken l. Deze gebruik ik vooral in de agrolux. Als de 9m treffler er achter hangt.

Kan het snijwerk wel dubbel bestellen als ik er An toe ben

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Frontgewicht ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!