Foto van een Steyr 8090. Onze  voercombi! Kort voorheen stond er een steyr 8080 voor. Maar met ongeveer  30.000 op de teller deze maar ingeruild op deze trekker.

Steyr 8090

Foto van een Steyr 8090. Onze voercombi! Kort voorheen stond er een steyr 8080 voor. Maar met ongeveer 30.000 op de teller deze maar ingeruild op deze trekker.

Reacties

+3
mf 6150
Poe bult uren dan! Binnenkort te koop met 10000?😜
+1
Baltus_steyr
@mf 6150 haha ja, ik denk dat die verkocht wordt in onderdelen...!
+1
casejxu
Rijd er hier in t dorp ook een met rond de 20.000 uren
+1
Towaberg
Prachtige reeks steyr’s is dat👌
Hoe deed hij het na 30000 uren?
+1
Baltus_steyr
@Towaberg hij liep nog heel mooi, starte altijd! Ook met de koudste winters. Was een heel handig en compact trekkertje voor de voerwagen. Maar hij begon wat olie te lekken en koelwater moesten we af te toe bij vullen . Kleine dingetjes om te repareren en dan weet je nog niet zeker hoelang die het volhoudt. Tijd om hem maar een keer in te ruilen..!
+1
RVM
@Baltus_steyr zit er nu aan de instapkant een MK1 deur in?
Baltus_steyr
@RVM onderste deel van de deur is een dichte plaat...
sjonnies
Heb je alle kuilen zo? Gras en mais op elkaar of alleen zomerkuil?
dx11
@sjonnies leek mij ook wel wat
ronald-deutz-fahr
@dx11 kom maar kijken 👍🏻
+1
dx11
@ronald-deutz-fahr ja, moet sowieso nog eens
+2
Deutz 8006spezial
@dx11 stuur je een appie. Kom ik ook ff onaangekondigd
+3
johndeere6230
@Deutz 8006spezial

Goed idee, kom ik ook mee😜
Baltus_steyr
@sjonnies nee toevallig moesten we hiervoor mais kwijt en dus het laatste stuk over het gras mais ingekuild. Maar was ook niet de bedoeling en is op het moment ook niet super handig met voeren, maar ik moet me er maar mee redden!! 😁 😂 . Nee normaal heb ik een maiskuil die wat lager is voor de zomer en zo probeer ik het ook met gras. 2 kuilen voor de 1e en 2e snede overmekaar en dat bevalt goed met mekaar!
ronald-deutz-fahr
@sjonnies wij voeren de melkkoeien het hele jaar met dit systeem
Bevalt prima
Verhouding gelijk houden is even puzzelen
Baltus_steyr
@ronald-deutz-fahr maar je voert dan wel altijd constant... Ben hier altijd wel blij als ik na de 1e en 2e snede de lasagne kuil kan dicht leggen met zand zodat er genoeg druk op zit. Tussendoor heb ik toch wel bijna altijd last van wat broei/rot plekken...Als ik het dan tot de maisoogst zo losjes bij laat liggen ben ik bang dat ik meer broei/rotterij krijg dat het voordeel wat weg valt...! Hoe doe jij dat?
ronald-deutz-fahr
@Baltus_steyr we hebben er nooit zand op, en kuil blijft goed. Plastic mooi strak, banden of slurven bovenop, en een onderfolie
Baltus_steyr
@ronald-deutz-fahr oke netjes. Ik moet er altijd wel een pak zand op hebben....
+1
sjonnies
@ronald-deutz-fahr Ja wil hier doen met de zomer kuil 3e snede en mais en dan wat balen om te sturen met droge zomers
+6
dx11
De vliegwiel hangt aan de verkeerde kant van de motor
Baltus_steyr
@dx11 haha scherp!!! 😁
BEboer
Mooie combinatie, makkelijk zo 1 machine. Zou je deze mengwagen opnieuw aanschaffen?
Baltus_steyr
@BEboer ja nou dat is lastige ervan. Het is een compacte machine waarmee je in je eentje kunt redden. Nu gebruik ik de mini shovel nog voor losse producten, maar je kunt zonder. Verder vindt ik deze wagen praktisch te klein voor de aantal koeien. Eerst moest ik 65 koeien voeren en dat ging goed. Nu moet ik er ong 85 voeren, en dan moet ik in de winterdag 3 keer voer halen in 2 dagen tijd. Nu ik weer aan het weiden ben kan ik een keer per dag weer af, tot november, want totdan doe ik ook stalvoeren. Een wagen met verticale vijzel lijkt me wel een praktische en goede wagen waar je ook wat minder vermogen voor nodig bent lijkt me. Maar die moet je weer met een shovel of trekker laden wat dan weer een nadeel is!
huub
Zolang je met de mais tussen de wanden kan beginnen dan gaat het goed. Graskuil veert teveel om mais er 'los' bovenop te kuilen. Dan breekt het iedere keer weer los.
ronald-deutz-fahr
@huub dan is je kuil te droog of niet goed vast gereden. Of allebei
+2
CaseCS130
30000 uur is een hele prestatie 👍
Kidd
30000 uur? Dat is wel zon beetje tegen het onverwoestbare aan ja 💪😂
+1
Baltus_steyr
@Kidd moet er wel bij zeggen dat die rond de 10.00 uur het blok een keer geresideerd is en dat dit de geschatte uren van de monteur zijn. Klok is al een enige tijd stuk en de trekker is er langer dan ik me kan heugen!!!
+1
Kidd
@Baltus_steyr Dan zou hij nog steeds 15 tot 20000 uur gelopen hebben na de revisie, dat is de moeite 👍
Mijn 540 is geloof ik ook al eens gereviseerd maar die rij ik niet meer op.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 8090 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!