Foto van een Claas Liner 2900, hark vandaag ingewijd thuis, stuk nieuw ingezaaid waar een hoop muur in zat afgemaaid en een paar balen van gemaakt. Viel uiteindelijk nog niet helemaal tegen wat voor s

Claas Liner 2900

2.273 foto's van @johndeere6230

johndeere6230
Foto van een Claas Liner 2900, hark vandaag ingewijd thuis, stuk nieuw ingezaaid waar een hoop muur in zat afgemaaid en een paar balen van gemaakt. Viel uiteindelijk nog niet helemaal tegen wat voor spul het is geworden.

Reacties

+2
dx11
En? Harkt hij zo mooi dat je de rekening alweer bent vergeten? 😋
+1
johndeere6230
@dx11

We moeten de rekening nog krijgen, dus valt nog niet te vergeten😜

Nee maar hij doet het goed, harkte hem goed schoon weg met 12 kmh ondanks het fijne suikerrijke gras. Net in de nokken van de band waar we met schudden hadden gereden liet die soms wat liggen, maar dat was acceptabel.

Flinke capaciteit in ieder geval 💪
dx11
Fendt612e
Hoe bevalt de hark?
Wat is de capaciteit ongeveer?
J asper
@Fendt612e Weer een middenafleg🤔
johndeere6230
@Fendt612e

Heb er zelf nog niet heel veel mee geharkt, maar de keren dat ik er mee aan de gang ben geweest was ik erg positief, pa is er ook positief over, die heeft er het meeste mee geharkt. Ondiep kunnen harken en toch flink door kunnen rijden en maakt mooie wiersen.
Hebben hier nog wel wat akkers/ geren dus 100% capaciteit zal je nooit halen, maar ondanks dat zat ik de laatste keer op een bunder of 7 per uur. Op grote vlakke percelen is een bunder of 8 a 9 per uur wel mogelijk denk ik.
@johndeere6230 merk je veel verschil in capaciteid van de loonwerker nu je een slagje breder ben gaan harken?
+1
johndeere6230
@ronald-deutz-fahr

Kunnen we nog maar lastig vergelijken, dit jaar alles voor in de bult gehakseld, normaal rapen, maar goed ja, harkte eerder een meter of 7 bij elkaar, nu 8.5, dus kan niet anders dan dat die capaciteit ook is vergroot
Ruben-Wind
@Fendt612e hangt meer af van hoe vlak het land is en hoe groot je percelen zijn. Bij m’n oude baas kon ik op mooie stukken altijd wel 15km rijden.
Fendt612e
@Ruben-Wind @johndeere6230
Oké, we hebben het land wel vlak en redelijk lange percelen. Hebben nu zijafleg maar dan ben je ruim heel de dag aan het harken.
Ruben-Wind
@Fendt612e deed hier met de demo 9m hark meer als een keer zoveel in het uur als met eigen 6m zijafleg, maar wel veel kleine percelen.
ford8630power
@Ruben-Wind Hier precies net zo, wat een genot.
Fendt612e
@Ruben-Wind ja hier net zo
In de dikke 1e snede kon ik nog 14 met die claas
En met de zijafleg maar 7
johndeere6230
@Fendt612e

Dan zal ik zeker naar wat anders gaan kijken 😅 hadden hier al een middenafleg, maar ben zelf veel buiten de deur gangs, en de oude was 25 jaar oud, dus opzoek gegaan naar wat anders met meer capaciteit. Maar dat scheelt buitengewoon veel, enige wat we soms missen is het onafhankelijk heffen, maar dat is een optie die de vorige eigenaar niet heeft aangevinkt.

Jullie hebben ook zo'n claas op demo gehad begrijp ik?
+1
Fendt612e
@johndeere6230 ja klopt tijdens de 1e snede eventjes
johndeere6230
@Fendt612e

Beviel goed? Je kon hem in ieder geval goed uit proberen nu met zo'n 1e snee...
Fendt612e
@johndeere6230 ja deed wel goed. Alleen is de afweging of we laten dan de ladenwagen wat vaker komen of we houden deze zijafleg.
johndeere6230
@Fendt612e

Tsja, lastig, weet niet of je nog leuk geld voor die zijafleg krijgt? Anders kun je hem net zo goed laten staan, blijf je de keus houden en kun je hem een eind naar binnen harken, om uiteindelijk keer met de middenafleg eroverheen te gaan, doen we hier soms ook met de enkele hark, gaat perfect
@johndeere6230 als je van een zeiafleg maar middenafleg wil moet je eigenlijk zowel met de 1e snee als met de 5e snee een demo hebben..
1e Snede bevalt die altijd 😛
J asper
@ronald-deutz-fahr Laatste snee stalvoeren😎
johndeere6230
@ronald-deutz-fahr

Hahah, als je middenafleg maar breed genoeg is, dan maakt het elkaar op een keer niet heel veel meer denk ik, dan is die gemiddeld door het jaar heen sneller
@johndeere6230 Jaa die discussie heb ik ook weleens met de loonwerker gehad, die zegt juist met Hakselen hebben ze met zeiafleg meer capaciteid als 9m midden, door het jaar heen en mits netjes geharkt
johndeere6230
@ronald-deutz-fahr

Hmmm, ja weet ook niet goed, hier de boeren die 9 m middenafleg hebben zijn we over het algemeen toch wel sneller klaar/ meer bunder per uur, maar goed, dat ligt uiteraard niet alleen aan de hark
@johndeere6230 hangt Indd aan vele factoren af. Tis wel mooi zo’n grote middenafleg, lekker simpel harken, compactere machine, en veel capaciteid
Maar vind ze ook maar erg duur 😅
We doen nog maar even door met de worstendraaier 😛
+1
johndeere6230
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
Maar vind ze ook maar erg duur

Kosten zat ja, maar zoals wij verslijten deze hark de komende 25 jaar als het goed is niet meer, dus wat is uiteindelijk duur dan?

Haha groot gelijk, kan opzich ook prima, schijnt dat de zijafleg op frame al beter harken, maar of dat ook echt zo is, geen idee....
+1
dx11
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
Maar vind ze ook maar erg duu

Viel mij hard mee
Fendt612e
Zeg ik dat we wat gekocht hebben dan?
J asper
@Fendt612e Dan vroeg je niet meer want dan was je al te laat😜
newholland6640
Hoeveel kost zoiets?
Ruben-Wind
@newholland6640 23k nieuw
@Ruben-Wind een liner 2900?
+1
Ruben-Wind
@ronald-deutz-fahr ja denk ik? Vorig jaar 500€ Goedkoper maar alles is ja duurder geworden
+1
johndeere6230
@ronald-deutz-fahr

Eind vorig jaar stonden ze voor 22.750 nieuw te koop ja, zal inmiddels wel wat meer zijn. Bestel je ze nieuw kosten ze bruto 33 ofzo.
newholland6640
@Ruben-Wind en van een kaartje of 7? 15?
Ruben-Wind
@newholland6640 die van m’n oude baas was 10 jaar oud en vroegen ze toen 12 voor. Heeft er wel even gestaan, maar zie ze nu weinig meer gebruikt te koop
Fordje4830
@Ruben-Wind op mijn oude werk was de vertetenwoordiger aanwezig voor een andere machine, die vroeg zelf of hij de oude(10 jaar dacht ik) hark wou inruilen voor een nieuwe. Ook een 2900 ingerolen voor aan zelfde 2900. Er is een goede 2e hands markt voor die harken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Liner 2900 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!