Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 150. Nkg bietenland bewerken. Hier snijden ze de wortels van de kapotgevroren groenbemester en onkruiden los met een werkdiepte van 4/5cm.  Na een dag verweren hebben

Deutz-Fahr Agrotron 150

koenclaas
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 150. Nkg bietenland bewerken. Hier snijden ze de wortels van de kapotgevroren groenbemester en onkruiden los met een werkdiepte van 4/5cm. Na een dag verweren hebben we dit perceel gekopegt en vervolgens de bieten erin gezaait. Voor ons de eerste keer dat we bieten nkg zaaien dus ben benieuwd hoe het groeiseizoen verloopt.

Reacties

+1
valmet6400power
Dat gaat prima hoor! Beter dan op geploegd land als je tenminste op klei zit.
koenclaas
@valmet6400power ja zitten op zware kleigrond varieërt van 25% tot 60% afslipbaar. Hoe bewerken jullie de grond? Voorvrucht aardappelen?
+1
valmet6400power
@koenclaas
Oja, wij hebben dan geen uitschieters tot 60% maar wel in de Wieringermeer op klei. Mijn vader (opa ook) deed voorheen altijd aardappelland ploegen voor de bieten. Daar heb ik nog weinig goeds van gezien dus proberen we laatste jaren het aardappelland te woelen en dan met een frontkopeg voorop en kopeg+zaaimachine achterop in 1 werkgang te zaaien.
Frontkopeg hebben we sinds vorig jaar. Daarvoor deden we dan vaak met een trekker en aparte kopeg vooruit zodat het zaaien ook capaciteit had.

Hebben in 2019 aardappelland laten liggen na het rooien omdat het toen zo gruwelijk nat was. Toen het afgelopen maart droog werd was het beton. Toen hebben we het gewoeld+kopeg en daarna frontfrees+kopeg. Toen lag het er prachtig bij maar moesten we beregenen voor het zaaien.
Hebben voor dit jaar tarwe stoppel gewoeld, tarwe stoppel ingezaaid met groenbemesting en aardappelland gewoeld dus ben benieuwd. Wij hebben er voor gekozen niet voor de regen te gaan zaaien dus wachten het rustig af.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!