Same Tiger 100 op de

Same Tiger 100

wim-same
Same Tiger 100 op de "Westervee" show in Delft. Toen was deze trekker net nieuw.

Reacties

+2
langeslagdiesel
Toen heel indrukwekkend qua grote en vermogen. Toch ging de ontwikkeling toen ook al de andere kant op, getuige de iseki die op de voorgrond staat. Zo veel mogelijk techniek in een zo klein mogelijk huisje. Deze merken als iseki en kubota waren daarna jaren heer en meester in deze markt. En ik denk nog steeds.
+3
wim-same
@langeslagdiesel Ja, van de kleine trekkers nog steeds denk ik. Een Same Tiger 100 was voor toen best wel een grote trekker, al ging het toen razend snel met steeds grotere trekkers hoor.
+2
langeslagdiesel
@wim-same het ging wel snel toen, maar vooral in de advertenties. Ik kan als ik om me heen denk toch echt niet zo snel een bedrijf bedenken die meer dan 125 pk hadden lopen in 1980.
+2
wim-same
@langeslagdiesel Nee, dat klopt. Het is ook wel lang redelijk stil blijven staan bij rond de 100 pk. Tot de banden beter ontwikkeld werden. Maar boven de Same Tiger had je toch ook al de Buffalo 130 en de Hercules 160. Maar de Hercules vond zelfs CEBECO te zwaar. Toen heeft van der Meer er zelf één geïmporteerd, en toen kon CEBECO er niet meer onderuit, Maar van de Hercules zijn er niet veel verkocht hoor in Nederland.
+2
langeslagdiesel
@wim-same een Buffalo 130 liep er in Limmen bij een bedrijf. Maar, of dat al in 1980 was? Ik weet van een paar fendt 612’s en 6 Pitter county’s op strand. Maar dan houd het echt wel op. De rest was echt kleiner wat ik weet.
+2
wim-same
@langeslagdiesel En in het veen-weide gebied bleef het nog heel lang onder de 85 pk.
+1
Martinsame
Was dit u eigen trekker?
+3
wim-same
Ja dit was mijn eerste trekker die ik nieuw kocht. Ik denk van rond 1980
+1
Andre150
Wij hebben thuis ook zo'n ding gehad. Viel erg tegen qua comfort en lawaai. Regelmatig problemen met de bak gehad
+4
wim-same
@Andre150 Met wat voor trekker ga jij dit dan vergelijken qua comfort en qua lawaai ? Deze trekker ia al ouder dan jij ben, dus alles wat jij je er van kan herinneren kan alleen maar van een oude trekker zijn.
+2
Andre150
@wim-same was inderdaad een oudere trekker toen. Zal eind jaren negentig zijn geweest. Was de opvolger van een Renault 891-4
+2
wim-same
@Andre150 Dus dan was de Same al zo'n 20 jaar oud, en had al veel mee gemaakt. en een Fendt of een MF van 20 jaar oud, die ook veel mee gemaakt hebben ?
+2
a3vandiejen
Vindt de Tiger een prachtige trekker.
+3
arnold-arentze
@a3vandiejen Ja mooie compacte trekker voor zijn vermogen. De proporties kloppen gewoon
+3
a3vandiejen
@arnold-arentze Ja vind ik ook.
+3
yoohan
Het is een mooie trekker. En inderdaad als je het met hedendaagse trekkers vergelijkt is het een lawaaipapegaai, met ook nog eens een luchtgekoelde motor.
+2
wim-same
@yoohan Maar dit waren dan ook de eerste met een fabrieks cabine. Bij andere merken waren de eerste ook niet echt stil. maar iedere fabrkant was er toen wel trots op. Door de vele ontwikkelingen kan je het inderdaad niet meer vergelijken met trekkers van nu.
+4
arnold-arentze
@yoohan De luchtgekoelde motor helpt idd niet voor het lawaai. Maar in die periode ging natuurlijk elke fabrikant met een nieuw model of aanpassing met sprongen vooruit, omdat er veel te winnen was
+1
draaipiet
Prachtige foto met een mooi verhaal.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Tiger 100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!