1 april 2021 Foto van een New Holland TM 135 met Doggen neuswiel, Steketee grondverkruimelaar en Steketee Maxisprint bezig land wat de dag ervoor geploegd is fijn te rijden om bloemetjes in te zaaien.

New Holland TM 135

PieterA
1 april 2021 Foto van een New Holland TM 135 met Doggen neuswiel, Steketee grondverkruimelaar en Steketee Maxisprint bezig land wat de dag ervoor geploegd is fijn te rijden om bloemetjes in te zaaien. De eerste keer zakte het land 10-15 cm. We konden toen niet genoeg snelheid maken om het fijn genoeg te rijden (13 km/uur). Dan nog maar gauw een 2e keer er over met 18 km/uur. Zo doe je in een avondje toch nog heel wat.

Reacties

hobbyboer
Oei, spannend!
Dat hele spul (fronthef+neuswiel) hangt aan de supersteervooras, zie ik nu.
Hoe lang blijft dat (al) heel?
+1
PieterA
@hobbyboer 550 hectare. Het LMB staat er ook van te kijken dat het nog steeds heel is🙈.

Tot nu toe zijn er minder problemen mee dan de vorige combinatie die dubbellucht van 80 cm breed had. Die rolden er nogal eens af. Ook daar werden terecht vraagtekens gezet bij de steekassen van de John-Deere 6620.

We hadden het neuswiel misschien beter op een andere trekker kunnen bouwen. De meesturende topstang kostte ook al wat hoofdbrekens. (We hebben een speciaal star oog aan de topstang gemaakt). En doordat de vooras kan pendelen pendelt de fronthef ook en viel het neuswiel in de bochten steeds om. Daar hebben we een makkelijk afneembare pendelblokkering voor gebouwd.
+1
edwin-hensbergen
Ik neem aan dat de supersteer fronthef niet meer stuurt?😅 of kan je bijna haaks om nu 😆
+1
PieterA
@edwin-hensbergen Dat klopt. De vooras stuurt niet meer mee. Dat zou misschien wel kunnen, maar het neuswiel kan al bijna haaks. Het is dat je nogal met een hoge snelheid werkt maar als je in de A-groep rijdt kun je tot 1m van de sloot rijden en dan heb je nog ruimte over om te draaien voor de sloot. Dat lukt met een normale trekker zonder neuswiel natuurlijk niet.

Die scherpe draaicirkel is ook wel nodig om een beetje fatsoenlijk achteruit naar de hoeken te gaan met deze combinatie. De achterste eg wordt namelijk getrokken door de voorste eg.

De hele combinatie is 16 m lang dacht ik. We beginnen 17 m naast het buurperceel en stoppen 17 m voordat we aan de andere kant zijn. Dan rijden we nog 7 rondjes van binnen naar buiten rond het hele perceel, waarbij we de eerste 3 rondjes bij rechtsom rijden in de hoek een rondje linksom draaien en de laatste 2 rondjes achteruit naar de hoek steken.

Aan een rechthoekig perceel van 1,5 hectare ben je zo ongeveer een uur bezig en een rechthoekig perceel van 15 hectare doe je dan in 8 uur. Die 85 hectare die we gemiddeld per jaar doen (30 ha dubbel) kost ongeveer 45 uur op de trekker (daar zit ook een km of 100 over de weg bij).
+6
PieterA
@PieterA Hopelijk verhelderd deze tekening het warrige verhaal over de volgorde hoe we een te bewerken perceel aanpakken.

(klik om te vergroten)

Verhelderende tekening
+1
edwin-hensbergen
@PieterA dat is een hele operatie zo met die combinatie😅 wel mooi!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TM 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!