Foto van een Deutz DX 85, de koeien tweede paasdag een verrassing gegeven. Eerste keer groen gras gemaaid van het jaar, dit mengen we door het gewone rantsoen zoals te zien is. Was mooi om te zien dat

Deutz DX 85

Foto van een Deutz DX 85, de koeien tweede paasdag een verrassing gegeven. Eerste keer groen gras gemaaid van het jaar, dit mengen we door het gewone rantsoen zoals te zien is. Was mooi om te zien dat toen alle koeien de taarup opraapwagen hadden zien rijden ze allemaal naar het voerhek kwamen omdat ze wisten wat er ging komen😋

Reacties

+1
TeunFendt
Altijd mooi als de koeien genieten van het voer. Wat voor dak heb je eigenlijk op de stal? Is dat zo'n speciale lichtplaat die wel licht doorlaat maar geen warmte?
@TeunFendt dit is een lightroof dak, laat inderdaad licht door en houdt de warmte zoveel mogelijk buiten door de 3 lagen met daartussen reflecterende aluminium deeltjes.
TeunFendt
@Deutz-Fahr-Rijder Lijkt mij een best mooi dak. Moet je dit vergelijken met sandwichpanelen of gewoon normale golfplaten?
+1
@TeunFendt ik denk dat je het als kruising moet zien, het dak is een golfplaten patroon, maar heeft wel een voor een bepaalde hoeveelheid de isolerende werking van een sandwichpaneel. Als ik er aan denk maak ik straks wel een paar foto's van een rest stukje van het dak.
+2
Fendt926Driver
Ja koeien zijn niet gek.
Hier kan van alles rammelen en lawaai maken op de boerderij.
Maar als de klauwbekapper heel rustig langs de stal rijdt en die kettingen tingelen een beetje dan zijn alle koeien op de been en spitsen hun oren naar dat geluid.

Mooi zo met helemaal light roof op de stal.
Is dit de 25 of de 50% dempend?
+2
Marcsteffens6265
@Fendt926Driver hier ook zo. Wij zeggen maar gewoon dat ze dan willen laten zien hoe goed hun klauwen zijn.
+1
@Fendt926Driver dit is idd de lightroof met 50% doorlaatbaarheid, voor genoeg licht binnen, maar toch zoveel mogelijk warmte buiten.
Dat van de klauwbekapper klinkt ook bekend, ze horen hem al van het zijstraatje aankomen aangezien dat een kinderkoppenweggetje is dat heel typisch rammelt.
MFPOWER06
Mooi zo'n dak! Wij hebben het ook aan een kant van de stal waar geen zon op staat en de zon kant is geïsoleerd dus lekker licht en koel
+1
@MFPOWER06 dat zou inderdaad ook een goede optie zijn, voor ons gevoel is het de eerste warme dagen koeler dan met het oude asbest dak, alleen als er de warmte eenmaal in zit is het onder geen 1 dak meer koel. Daarom vorig jaar geëxperimenteerd met een pvc buisje met vernevelaars boven de koeien. Die is wel te zien als je goed kijkt.
MFPOWER06
@Deutz-Fahr-Rijder als het een paar weken warm is scheelt het zo 10 graden in de stal
Piet1960
Voerhek wat ophogen zullen koeien wel fijn vinden denk ik.
@Piet1960 klopt, maar dan zijn we bang dat de palen ombuigen, de stal is al op leeftijd, dit voorste stuk is van 1976 en het achterste stuk van 1989.
Piet1960
@Deutz-Fahr-Rijder Dat heb ik nog weinig gezien, palen die ombuigen. Als ze onder maar goed vast staan. Anders staander omhoog.
zettelmeyer
@Piet1960 hier knappen ze 1 voor 1 omdat voerhek verhoogd is....
@zettelmeyer onze angst is dus niet voor niks... in het nieuwe deel zou het misschien wel gaan want daar staan de palen in een gestorte muur, hier voor is het maar een kalkzandsteenmuurtje dat je er zo uit drukt.

Misschien voor in de toekomst een optie om een nieuwe muur te storten en het voerhek te verhogen.
+1
MFPOWER06
@Deutz-Fahr-Rijder beton muurtje storten daar de hekken op maken hebben wij ook in de niewe stal
a3vandiejen
Mooie foto.
+1
@a3vandiejen dankje Adrie!
hummy
Ook Mooie deutz
@hummy dankje!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz DX 85 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!