29 juli 2017. Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120 mk3 met Kverneland/rauch spuit.In 2011 hebben de 2 bedrijven waaruit onze huidige bedrijfsvoering is opgebouwd nog beide apart gespoten. Het ene bedr

Deutz-Fahr Agrotron 120

336 foto's van @PieterA

PieterA
29 juli 2017. Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120 mk3 met Kverneland/rauch spuit.

In 2011 hebben de 2 bedrijven waaruit onze huidige bedrijfsvoering is opgebouwd nog beide apart gespoten. Het ene bedrijf spoot met 27m en smalle wielen (12.4) op 1.50 m spoorbreedte. Het andere bedrijf spoot met 27 m op brede banden (600) op 2,05 m breed spoor.

Voor 2012 werd besloten een andere spuit te kopen met voldoende grote tank en 40 m brede bomen. Deze spuit is van 2007 en had bij een akkerbouwer met pootgoed gedraaid. Hij had 10.000 hectare gespoten en zag er nog netjes uit. De tankinhoud is 4.000 liter. Er zitten 5-ling dophouders aan. We kunnen dus met 5 verschillende doppen spuiten. Elke 50 cm zit er er een dop en aan beide kanten nog een kantdop(die spuit maar de helft).

De bandenmaat van de spuit is 650/65r42. Mijn vader zou er mee gaan spuiten, maar hij wilde er dan wel gps-afsluiting van de doppen op. Dat moest er dan nog opgebouwd worden. Deze spuit schakelt nu automatisch per 6 doppen uit als hij dubbel gaat spuiten. Je spuit dus nooit dubbel (of althans, bijna niet). Mijn vader heeft er uiteindelijk niet veel mee gespoten. Ik ben er op terecht gekomen en spuit er nog steeds mee. Vorig jaar zijn er nog 2 nieuwe sets doppen op gekomen (milieumaatregel). Er staan nu 26.000 hectare op (ik schat dat ik 4 hectare spuit per draaiuur) en vorig jaar zijn pas voor het eerst de beide pompen gereviseerd. Ik denk dat komt omdat ik met lage toerentallen werk. Ik spuit met 1.100 motortoeren en over de weg 1.700 motortoeren.

Reacties

Albert Peters
Bedankt vöor het verhaal
Nickvg
Waaruit zijn deze 2 bedrijven samen gegaan? Ene bedrijf van je vader en de ander van je schoonvader?
+1
PieterA
@Nickvg ene van mijn ouders en 1 van de oom en vader van m'n vrouw.
+1
stannetje96
En op welke aftakas toerental staat de pomp dan? Heb em hier vaak rond de 400 aftakas toeren staan. Kan wel minder maar als de motor dan minder toeren maakt stuurt toch de gps wat minder strak waardoor de topeinden wat meer bewegen.

Over de weg staat de pomp eigenlijk altijd uit
PieterA
@stannetje96 bij ons staat de pomp voor middelen die kunnen bezakken aan op de weg. De pto draait dan 480 rpm. Op het land draait de pto 320 rpm.
+1
marco steyr
Levensduur van de pompen is ook afhankelijk van waar je het water vandaan moet pompen, als je uit een diepe bron staat de pompen geeft dat veel meer slijtage
PieterA
@marco steyr Ik tank uit een bak met leidingwater die op dezelfde hoogte ligt als de pomp.
marco steyr
@PieterA kijk dat scheelt alles

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!