18 augustus 2017 foto van een miedema 1780 duoband. We kopen niet zo vaak een nieuwe machine, maar een goede gebruikte duoband voor weinig geld was niet te vinden. Dan maar een nieuwe die goed in de r

miedema logo

PieterA
18 augustus 2017 foto van een miedema 1780 duoband.

We kopen niet zo vaak een nieuwe machine, maar een goede gebruikte duoband voor weinig geld was niet te vinden. Dan maar een nieuwe die goed in de rest van de miedema lijn past. De totale lengte uitgeschoven is 17 meter en de breedte is 80 cm. Dat is ruim groot voor de huidige hallenvuller, maar de vorige duoband was dacht ik van begin jaren '80. Dus die gaan soms lang mee.

We staan nu de eerste 15 hectare met de kippers in de schuur. Daarna moeten we met de kipper en stortbak naar buiten.

We hebben er zelf nog een rekje op gemaakt met een paar ledlampen om product uit te kunnen zoeken. Aan het eind van de duoband hebben we een spriet gemaakt die het snoer van de hallenvuller zo geleid dat het snoer niet onder de wielen kan komen.

De schuur is 20 m breed en die vullen we vaak in 1 keer over de hele breedte af. We kunnen 6 ha rooien, voordat de hallenvuller de eerste keer verzet moet worden.

Reacties

MaxxuM4ever
Das zeker een mooie duo band met lekkere capaciteit. Wij hebben nog een 2x6 miedema met de motoren boven de band uit de jaren 70. De banden zijn aardig op, in de 2e zit een kram ipv eindeloos, en in een jaar als 2019 ben je dan erg druk met alles schoon houden. We hebben er zelf frequentie regeling opgemaakt en aangesloten op de line control. Je kunt je geld er goed in kwijt vind ik voor een relatief simpele machine.
Nu kan 1 man gemakkelijk inschuren bij jullie?
PieterA
@MaxxuM4ever Ja, die hadden wij ook. De valhoogte van de 1e op de 2e was te hoog. We leenden dan voor de bildtstar de grimme duoband van de buurman.

Bij ons moeten de rollen van de stortbak een beetje bijgehouden worden met schoonmaken, dat zorgt er voor dat je niet steeds door kunt lossen. Als de rollen niet aanladen kan 1 persoon het lossen van een Tectron wel bijhouden. Als er een Varitron 4-rijer komt rooien is een 2e mannetje in de schuur wel handig.

Meestal schuur ik in. Ik sta dan ongeveer tweederde van de tijd aan de band te rapen en 1 derde aan de hallenvuller. Stortbak en duoband heb ik dan geen bemoeienis mee.
MaxxuM4ever
@PieterA die van ons was door de vorige eigenaar al maximaal verlaagd op het draaipunt tussen de eerste en tweede band, een probleem waar meerdere eigenaren tegenaan gelopen zijn denk ik.
Wij doen onze aardappels in kisten dus van aan de band staan komt niet zoveel en het uienvak is breder dan dat het lang is dus daar ben je vaak bezig met de hallenvuller.
Ik sta er altijd versteld van hoeveel uien er overheen kunnen door de hoge opstaande randen, ik ben benieuwd of een trogband evenveel product kan verwerken met dezelfde bandsnelheid.
+1
PieterA
@MaxxuM4ever Ja, dat scheelt nogal wat. De tegenwoordige banden zijn allemaal 70 of 80 cm breed. Ik denk dat van deze band de bandsnelheid wel 40% lager ligt als van de oude.
MaxxuM4ever
@PieterA van de onze zijn de banden versleten, we zijn wat aan het oriënteren op vervangen van de banden of een andere kopen. Maar de bandsneldheid kan en stukje omlaag met een trogband dus voor dezelfde capaciteit? Hoe breed is uw hallenvuller? Ik ben bang dat je het er met en duoband van 70 of 80 breed niet netjes op een hallenvuller van 60 krijgt.
PieterA
@MaxxuM4ever 70 cm. Bij ons is de breedte geen enkel probleem

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de miedema logo ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!