Snippers verhuizen,met de koeien op de achtergrond, eerste dag buiten.. Foto is geplaatst door GerbertXL op 08-04-2021 om 15:37:28, met 22 reacties.

John Deere 6420

GerbertXL
Snippers verhuizen,met de koeien op de achtergrond, eerste dag buiten.

Reacties

Mooie trekker.
johndeere6230
1e keer weiden met robot?
GerbertXL
@johndeere6230 Klopt, gaat mooi. We hebben twee percelen waarbij de koeien naar de stal kunnen lopen, nummer drie ligt aan de andere kant van de weg dus ik ben benieuwd hoe dat gaat. We gaan het meemaken.
johndeere6230
@GerbertXL

Ah oké! Hebben jullie de robot(s) vol zitten? Of nog voldoende capaciteit over?
GerbertXL
@johndeere6230 Ruimte zat dus het moet makkelijk kunnen.
johndeere6230
@GerbertXL

Dat scheelt al een hoop ja! Gaan ze via de robot naar buiten? Of gewoon deur los en kijk maar wat je doet?
GerbertXL
@johndeere6230 ze kunnen niet via de robot naar buiten dusja. Dat zou ik wel graag hebben, en met een verbouwinkje hier en daar is dat ook wel te doen dus wie weet in de toekomst.
Jij bent ook een beetje aan het kijken naar robots?
johndeere6230
@GerbertXL

Ah oké, als het nu ook mooi loopt ook prima toch? Wel mooi dat het in ieder geval mogelijk is.

doen eerst nog maar even zo door aangezien je toch niet in het weidenseizoen kunt starten, zien we het later wel weer. Het blijft mn aandacht wel trekken en ze zullen er ook vast een keer komen, dus ben altijd wel geïnteresseerd in het robotmelken en de weidegang.

Hoe weiden jullie de koeien? Gewoon standweiden?
GerbertXL
@johndeere6230 Ik raak altijd een beetje in de war met die termen van weiden. We hebben maar 3 blokken, ze gaan gewoon op een nieuw blok totdat het aardig kort is, dan naar het andere blok totdat dat op is en zo door. Na het weiden laagje dunne stront erop. In een normaal jaar maaien we er een paar keer een blok uit, de laatste droge jaren hebben we gewoon te weinig gras. Welke term is dat?
Ik zou wel een beetje opletten of de gebruikte robots te updaten zijn, dat is volgens mij wel het geval met een monobox, kan ook celgetalmeting ingebouwd worden geloof ik. Met 60 tot 90 koeien hebt is een twee box multibox prachtig maar GEA nederland doet z'n best om alle multiboxen eruit te werken...
Er kwam pas iemand naar onze robot kijken met iets van 75 koeien, ik zei 10 koeien verkopen, die hebben uiteindelijk een twee box gekocht van een ander merk.
johndeere6230
@GerbertXL

Haha herkenbaar, heb ik net zo. Dat heet dan weer roterende standweiden volgens mij 😅

Zitten hier ook met een 75 koeien en zomers weidegang, gea zegt met een monobox en weidegang kun je tussen de 55 en 60 koeien aan de melk hebben en dan kun je relaxt melken. Andere merken claimen wel meer, maar nooit heel veel meer dan 60/65 aan de melk icm weidegang.

Ik had 1 nieuwe van een ander merk ook wel aangedurfd, eventueel paar koeien minder en dan zelfde liters melk proberen te produceren, alleen pa had liever 2 gebruikte... maar goed, we gaan het zien wat de toekomst brengt.

Waarom hebben jullie uiteindelijk voor gea gekozen? Voornamelijk om de dealer toch? Of heb ik dat verkeerd begrepen een keer?
GerbertXL
@johndeere6230 Klopt, dealer zijn we bij sinds er melkmachines zijn. Ik heb nul ervaring met andere robots, maar ik vind GEA wel echt tegenvallen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid van de software. Maarja, die robot melkt als een tiet en daar gaat het uiteindelijk om.
Om een voorbeeld te geven, ik heb een briefje liggen wat je dagelijks moet checken, ik heb ook weleens een week nergens naar gekeken, zelfs geen camera schoongemaakt en hij melkt lekker doorrr.
johndeere6230
@GerbertXL

Ah oké, dat heb ik wel vaker gehoord ja, dat de software nog wel een verbeterpuntje is. Het is in ieder geval mooi dat de robot het goed doet dan.

Ohh ideaal ja, ook geen of weinig haal koeien dan? En hoe ver hebben jullie de robot bezet?
SjoerdHylke
@GerbertXL Hoe doe je nu de koeien naar buiten als ik vragen mag? Wij zijn sinds september ook begonnen met Robot melken en willen straks de koeien ook weer naar buiten doen. Wij hadden ze altijd al wel buiten dus het weiden wil wel gaan lukken. Wij kunnen ook niet via de robot selecteren naar buiten.
GerbertXL
@SjoerdHylke Zoals gezegd heb ik 2 percelen huiskavel tegen de stal en 1 over de weg. 's Middags doe ik de deur open en dan kunnen ze kiezen bij de percelen tegen de stal. Dat ging allemaal prima, melkingen wel iets naar onderen maar geen koeien die weigeren te gaan melken. Nu heb ik ze over de weg, dan kijk ik voordat ze naar buiten kunnen even of er koeien zijn die ik nog gemolken wil hebben voor de tijd, die doe ik in de wachtruimte. Dan gewoon naar buiten en eind van de middag haal ik ze weer op. De hoeveelheid melkingen ligt nu wel een beetje op z'n gat, nu op 2,3 ofzo. Maar liters is niet enorm gezakt dus ik ben wel tevreden. Ze lopen nu pas 2 weken buiten dus ik kan er nog niet alles van zeggen natuurlijk. Ik heb overigens wel het water uitgezet in de percelen bij de stal. Of dat helpt, geen idee maar het leek me wel een leuk probeersel.
SjoerdHylke
@GerbertXL Aha, jaa wij kunnen ook dicht bij huis weiden, dat scheelt nogal.
Mooie volumebak zo!
Beetje knap weer gehad om snipper te drogen? Hier Ist kwakkelen laatste dagen namelijk😅🤣
GerbertXL
@ronald-deutz-fahr Nee niks te drogen, maar handige harrie hier had nog een paar dingen achterin de sleufsilo staan. Een honderd kuub snippers eruit gehaald, spullen eruit en snippers terug.
@GerbertXL haha Ow daar word je blij van😂😂 uurtje scheppen en uurtje terug scheppen?
J asper
Loonwerker geworden?
+1
GerbertXL
@J asper Op het gebied van versnipperen wel ja.
+1
GerbertXL
@johndeere6230 bij lely kun je geloof ik de vrije tijd zien maar ik heb geen idee hoe dat bij onze moet, ik gok dat we rond de twee derde capaciteit gebruiken dus als je wilt weten hoeveel zo'n ding aan kan moet je zeker niet bij mij zijn. Ik vroeg laatst aan de dealer hoe ik m automatisch kon uitzetten tussen bepaalde tijden (om de koeien te laten wennen dat ze op een ander moment naar de robot gaan met weidegang) en die vraag hadden ze nog nooit gehad. Bleek uiteindelijk geen eens mogelijk trouwens.
Als er geen pinken zijn om aan te leren heb ik meer dagen dat ik niks hoef te halen dan wel.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6420 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!