Foto van een Kramer U800, op de foto met zijn kleinere concurrent de Mercedes Benz Unimog 401.

25 pk VS 80 pk

Kramer U800

Kramer U800
Foto van een Kramer U800, op de foto met zijn kleinere concurrent de Mercedes Benz Unimog 401.

25 pk VS 80 pk

Reacties

+2
a3vandiejen
Schitterend, wat een plaatje.
+3
Kramer U800
@a3vandiejen Ja lief hé, toch 6 jaar verschil. 1955 en 1961.
+4
a3vandiejen
@Kramer U800 Ja en de Unimog is ook mooi hoor. Maar wat zal jij glunderen Dirk..en terecht.👌
+3
Kramer U800
@a3vandiejen Het Unimogje is van dichtbij niet meer helemaal nieuw, maar dat maakt mijn vader ook niet uit. Hij is nog goed genoeg en heeft nog geen roest. Het is wel lachen hoor het verschil tussen de Unimog en de Kramer, veel mensen denken dat die Unimog veel groter zou moeten zijn. Iedereen vind de Kramer veel imposanter en deze kleur past ook alleen op de Kramer. Een hoop mensen schrikken een soort van als ze de Kramer voor het eerst zien want niemand heeft zoiets eerder gezien in zijn leven in het bijzonder dan de vormgeving natuurlijk. Voor het zelfde geld van 1 Kramer kon je toen der tijd 3 Unimogs van kopen om maar een voorbeeld te geven.
+2
a3vandiejen
@Kramer U800 hahaha prachtig, de neus vindt ik geweldig van de Kramer...het zal nog veel gebeuren dat mensen opkijken als je aan komt rijden..
+2
Kramer U800
@a3vandiejen Dat denk ik ook wel hoor, het geluid in combinatie met de vormen en die apparte kleur.
+2
Martinsame
Mooi plaatje
+4
arnold-arentze
Jonge Jonge het Oldtimer liefhebber hart is aan een pacemaker toe met dit soort foto’s 🤤🤤👌👌👌👌
+4
Kramer U800
@arnold-arentze Ja soms zit je gewoon even een half uur zonder iets te zeggen gewoon te kijken. Om het even in je op te nemen en terug in de tijd te gaan 😉
+5
arnold-arentze
@Kramer U800 Ja dat geloof ik daar raak je niet op uitgekeken. Elk schroefje boutje, paneel, onderdeel zit een verhaal in van tijd energie ergernis soms😬 en bovenal vakmanschap en perfectionisme. Daar kan je uren naar kijken en van genieten ☺️
+3
Kramer U800
@arnold-arentze Beter kan ik het niet uitleggen!
+2
draaipiet
Prachtig stel, zo mogen er allebei wel zijn. Een Unimog is altijd best hoog als je er naast staat, maar dat de Kramer zo massief overkomt had ik niet bedacht.

Nu genieten en rijden 👌
+3
Kramer U800
@draaipiet De Unimog is 2 meter hoog en de Kramer 2,4 meter om even een impressie te geven. Maar de Kramer lijkt ook veel groter door zijn stoere vormen, al zou je niet weten dat hij 80 pk is dan zou het wel geloven. Dat komt door die lange neus in de eerste plaats maar ten 2de door die smalle cabine en die breede spatborden. Ik hoop deze zomer er mee te rijden, dan ga ik mijn vader inhalen in het Unimogje 😜
+3
kramer
Mooi koppel.
+3
Towaberg
Ook een bijzondere unimog!
+2
Kramer U800
@Towaberg De 401.105 zie je inderdaad niet vaak. En als ze te koop komen dan zijn ze zo weg. Ik kan mij er geen andere bedenken in de buurt.
+2
z6911
Knap
+1
peha
Dat unimogje pas in het bezit? lijkt verdomd veel op een mogje hier uit de buurt.
+1
Kramer U800
@peha Komt bij Cuijk uit de buurt vandaan
peha
Ja heeft voorheen altijd in de buurt gelopen van lottum. stond altijd in panningen en westerbeek. oud eigenaar is helaas overleden.
Kramer U800
@peha Wat leuk te horen van iemand dat deze machine bekend is! Had je kontakt met de (oud) eigenaar?

Triest dat de oud eigenaar is overleden. Weet jij meer over deze machine? We kunnen zien dat hij gerestaureerd is vroeger, maar net erg denderend. Mijn moeder komt uit Horst a/d Maas dat is daar in de buurt. Ik dacht dat die man nog wist dat de weduwe vrouw nog leeft van de overleden man, de Unimog was nog van haar en de man waar mijn vader de Unimog van had gekocht verkocht de Unimog in opdracht begreep ik. Ik ben benieuwd of er meer informatie van is want we kunnen zien dat hij weldegelijk gerestaureerd is.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer U800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!