Foto van een John Deere 6155M. Gisteren begonnen met het ploegwerk van dit voorjaar. Na wat kleine afstellingen staat de ploeg in combinatie met de vorendrukker goed om veel percelen in één werkgang zaaiklaar te maken.

John Deere 6155M

Foto van een John Deere 6155M. Gisteren begonnen met het ploegwerk van dit voorjaar. Na wat kleine afstellingen staat de ploeg in combinatie met de vorendrukker goed om veel percelen in één werkgang zaaiklaar te maken.

Reacties

+2
valmet6400power
In zo’n zandbak is het ook moeilijk om het niet in 1x een zaaiklaar te leggen toch? 😂
+3
newholland6640
@valmet6400power

Zijn er genoeg die het niet lukt hoor.
+2
joozt
@valmet6400power ik doelde ook meer op het afstellen zodat je een mooi vlak zaaibed krijgt. De verkruimeling komt meestal wel goed op deze grond ja.
JD 6430 The Best
Wat vind je van de trekker?
joozt
@JD 6430 The Best lang niet gek! Modern uiterlijk zonder dashboard voor je en alles in de stijl. Qua opties te vergelijken met de 6830. Wel echt een hele andere trekker dan de R maar de prijs zal ook wel anders zijn. Prima trekker voor transportwerk of voor de voermengwagen/schudder/ploeg!

(klik om te vergroten)

new holland koen
@joozt
Quote:
Wel echt een hele andere trekker dan de R

Waar zit hem dat in dan?
+1
joozt
@new holland koen alleen het interieur al. ‘Ouderwetse’ grote schakelpook, mechanische hydrauliekhendels, klein schermpje, etc. Dat is wel een heel verschil met onze 175R met commandarm.
JD 6430 The Best
@joozt Mooi om te horen, ik wil binnenkort nog eens een 6120m proberen, met schuin aflopende neus. Dat lijkt me een handige trekker voor het loofklappen e.d. Nu met autopowr lijkt me dat een super trekker.
arjanvw
Deze trekker op demo?
+1
joozt
@arjanvw gehuurd. Komen in het voorjaar altijd een trekker tekort. Omdat je voor ploegen niet perse een trekker met een hoop poespas nodig hebt zijn we eens voor een M gegaan.
arjanvw
@joozt niet gek denk ik. Zit er met huren veel verschil in een eenvoudige en luxe uitvoering met hetzelfde vermogen?
joozt
@arjanvw scheelt €600,- per maand (op basis van 120 draaiuren.) dus een hoop geld voor dingen die je niet perse gebruikt.
hobbyboer
@joozt dat is €5 verschil per draaiuur, wat vergelijk je dan met elkaar?
joozt
@hobbyboer klopt! Een 155M met een 155R
rentnoord.nl/tractoren.html/
arjanvw
@joozt dat is idd veel geld! Denk dat dat sowieso interessanter is om zelf een wat luxere trekker te hebben met bv de juiste banden en een eenvoudige te huren iov andersom.
joozt
@arjanvw dat denk ik ook ja! De eigen trekkers maken de meeste uren dus daar mag ook best wat luxe inzitten. We hebben een setje ploegbanden staan dus als er maar een trekker met de juiste steekmaat komt kunnen we ons altijd redden!
arjanvw
@joozt grote ZF steek passen op veel grotere trekkers. Wij hebben in t verleden ook wel eens een trekker gehuurd, banden is dan vaak een ding. Of te smal/breedt, of te glad vaak kan er geen dubbellucht aan... Dan is een setje extra wielen niet raar!
+1
joozt
@arjanvw precies! De huurtrekker moet hier altijd ploegen en dan was het altijd lastig om er 580 of smaller op te krijgen. Paar jaar geleden een setje ploegbanden op velg opgescharreld en sindsdien is het geen probleem meer.
+1
ronald-deutz-fahr
@joozt hoeveel uur maakt zo’n huurtrekker bij jullie dan?
Omdat je losse wielen koopt en een trekker huurt?😅
+1
Fendt926Driver
@ronald-deutz-fahr maakt niet zo heel veel uit met een huur trekker.
Je huurt hem voor 40 uur per week.
Of je dat draait of niet per week.
Bij 3 weken huur moet je dus 120 uur draaien totaal maar hoeft niet elke week 40 uur zijn. Maar mag ook 30 30 60 uur zijn.
Bij meer uren per week betaal je bij...
+1
stannetje96
@ronald-deutz-fahr als die wielen ook onder je eigen trekker passen maakt dat toch niks uit?
ronald-deutz-fahr
@stannetje96 ja snap ik, maar ik bedoelde meer waarom koop je de rest van de trekker ook niet. Maargoed voor goed 100 uur per jaar kan je niet zo’n trekker hebben staan😅
joozt
@ronald-deutz-fahr zal zo rond die 100/120 uur uitkomen verwacht ik. Ploegbanden zijn gekocht voor de eigen trekker maar maakt het huren van een trekker wel wat makkelijker. Wat voor banden er dan onder zitten is niet meer zo belangrijk.
ronald-deutz-fahr
@joozt daar kan je Indd niet wat voor kopen. Ploegen doet altijd de huur trekker? Of net hoe het uit komt?
+1
joozt
@ronald-deutz-fahr meeste ploegwerk doet de huurtrekker ja. Dat is een machine die makkelijk achter een andere trekker kan. De bemestertank en transporttank hebben altijd net weer een andere trekhaak/steun in de cabine of andere power beyond aansluitingen oid! Dus daar staan dan de eigen trekkers voor.
+1
a3vandiejen
Mooie foto.
+1
mdoornekamp
Mooi spul . Met command quad?
joozt
@mdoornekamp nee Powerquad. Heb jij Commandquad op de R?
mdoornekamp
@joozt
Quote:
command quad op de R

Nee gelukkig niet. Maar is ook niet leverbaar op de R. Dan krijg je de 8 traps versie. Maar dat is ook niet ideaal. Dan krijg je beetje Nh Tm gevoel. Je blijft schakelen en komt niet vooruit.
joozt
@mdoornekamp ah oké, en commandquad is een powerquad in een klein pookje ipv grote schakelpook? DirectDrive hebben we toen ook wel geprobeerd ja, waren we ook niet echt van gecharmeerd.
+1
mdoornekamp
@joozt ja command quad is kleine elektrische pookje. Maar schakelt niks sneller en behoorlijke meerprijs
BEboer
Doen jullie nu al ploegen voor mais of jolt hier een andere teelt? Btw strak werk 👌👌👌
joozt
@BEboer ja hier komt mais in. Is het eerste maïsperceel dat we ploegen. Wordt ook tijd anders blijven we de Rogge (groenbemester) niet voor!
BEboer
@joozt niet bang dat de grond uitdroogt als het zo 10 14dagen blijft liggen?
EA_MF
@BEboer droogt zo veel minder uit dan met een groeiend gewas rogge dr op 😉
ronald-deutz-fahr
@EA_MF onttrekt dat zoveel ja?
+1
EA_MF
@ronald-deutz-fahr dat gaat vrij hard ja. Met name rogge kan in een paar weken heel hard de grond uit schieten, daar is het ook vocht voor nodig.

Als je het voorjaar al droog begint zou je dus in een perfecte wereld de groenbemester zsm moeten vernietigen, maar liefste het plantmateriaal wel bovenop houden. Dan onttrekt de groenbemester geen vocht meer en verdampt er relatief weinig water direct uit de bodem door de ‘schaduw’ van het plantmateriaal wat tegelijkertijd ook de inslag van een eventuele regenbui breekt.

In een nat voorjaar dus omgekeerd, lang laten staan en daarmee overtollig vocht uit de bodem onttrekken.
joozt
@BEboer nee hopen dat er af en toe een buitje blijft vallen. Maar als we nog 2 weken wachten staat er een pak Rogge van meer dan een halve meter.
MaxxuM4ever
Heb je zo gelijk weer genoeg aansluiting met de ondergrond met alleen een vorenpacker als aandrukker?
joozt
@MaxxuM4ever ja hier doen we voor het maiszaaien niks meer aan. (Alleen voren dicht- en hoeken losmaken) doordat het nu nog even kan liggen zakt het ook nog aan!
Deere Hunter
Mooie trekker Joost, zijn dat rondom ledwerklampen?
joozt
@Deere Hunter nein, ouderwetse halogeen 😬
mdoornekamp
@Deere Hunter je moet die jd's wel een beetje tactisch/economisch aankleden. Als je alle opties maar lukraak aanvinkt, schiet je prijs zo 15 K omhoog.
Deere Hunter
@mdoornekamp dat ben ik met je eens, al geven die ledlampen wel een fantastische bak licht
mdoornekamp
@Deere Hunter Ja. kost ook 3000 euro.
arjanvw
@mdoornekamp dat is ook een mooi commercieel handeltje... meerprijs van 3000,-! De standaard halogeen zijn ook niet gratis en komen dan te vervallen. Led is mooi, maar de huidige halogeen komt ook aardig wat licht van.
+1
rickboer blija
@arjanvw @mdoornekamp als je bij MF led besteld krijg je cirkelachtige led lampjes in de neus, die wouden wij ook wel in onze trekker maar die lampen moeten meer dan 500 euro per stuk kosten, dat vonden wij wat te veel voor 'vervangende' lampjes
@rickboer blija maar lijkt wel stoer! Die ledjes in de bovenste lampen op de kap 😎
rickboer blija
@ronald-deutz-fahr mooi dat het gewone hella lampjes zijn, heb ze al een stuk goedkoper gevonden.

amazon.nl/Hella-LED-module-koplamp-4-polige-Positi…

Ze waren op een gegeven moment 186, even in de gaten houden totdat ze weer op dat niveau zitten en dan maar bestellen
@rickboer blija vind het nogsteeds lomp veel geld. Gelukkig hoef ik alleenmaar op die trekker te rijden en er niet aan mee te betalen 😎
+1
mdoornekamp
@arjanvw Ik vind de halogeen van de r-series ook niet slecht. Maar Led is natuurlijk altijd mooier
+1
JD 6430 The Best
@mdoornekamp Hangt ook van je uitrustingspakket af, als je ultimate uitvoering kiest zijn sommige opties ook weer goedkoper omdat ze standaard zijn in dat uitrustingspakket
Deere Hunter
@mdoornekamp geld kosten doet het toch al, dan wil ik het ook goed voor elkaar hebben. Met name met stof en dergelijk geeft led veel meer rust
+1
mdoornekamp
@Deere Hunter maar dat is een beetje met alle opties die erop kunnen. Command quad heeft voor mij ook weinig meerwaarde. In ieder geval geen 6000 euro. Dure elektrische ventielen is soms wel leuk, maar heeft ook veel nadelen. Gps voorbereid kost ook 3000. Heb ik er ook niet op. Net als meedraaiende voorspatborden. Dan zit je totaal zo op 15.000 euro. Dan kun je inmiddels ook een 6175 bestellen ipv een 6155. En dan heb je wel meerwaarde.
Deere Hunter
@mdoornekamp ook net waar je waarde aanhecht en wat je in de toekomst met de trekker bedrijf wil gaan doen. Command-quad zie ik het voordeel ook niet va. Maar achteraf iets laten opbouwen is ook niet echt aantrekkelijk.....
mdoornekamp
@Deere Hunter
Quote:
achteraf opbouwen is niet aantrekkelijk

Ja dat klopt. Daarom had ik wel uitgebreid halogeen licht pakket. Extra lampen opbouwen is ook lastig/duur. Zelfde verhaal met hydraukiek ventielen. Achteraf 1 extra opbouwen kost het dubbele tov direct af fabriek
Deere Hunter
@mdoornekamp inderdaad ben ik met je eens, welke types rijdt je zelf?
mdoornekamp
@Deere Hunter 6155R en 6630 en 7800. Die 6630 heeft elektrische ventielen. Zaten maar 2 op. Dus toen 1 bij laten zetten. Maar dat was niet goedkoop.
Deere Hunter
@mdoornekamp ja is idd niet voordelig. De 155 geen elektrische ventielen?
mdoornekamp
@Deere Hunter ja 6155R ook elektrisch. Voor kilveren en ploegen wel mooi. Met dumperen niet altijd handig. De enkel werkende steunpoot wil niet omhoog door tegendruk. En de bak zakt niet meer als je de motor uit zet.
Deere Hunter
@mdoornekamp bekend iets ja, als je een enkelwerkende steunpoot hebt en de trekker uit en weer aanzet moet je hem opnieuw druk loos zetten. Niet altijd even praktisch
mdoornekamp
@Deere Hunter
Quote:
opnieuw drukloos

Ja klopt. Maar er zit ook gewoon 10 bar tegen druk in de retour kant. Dus zo'n drukloze poot gaat gewoon niet omhoog. En je enkel werkende fronthef krijg je ook niet naar beneden.
hobbyboer
Quote Reactie van @mdoornekamp:
Maar er zit ook gewoon 10 bar tegen druk in de retour kant. Dus zo'n drukloze poot gaat gewoon niet omhoog. En je enkel werkende fronthef krijg je ook niet naar beneden.

Druk je dan de flipper helemaal naar voren in de zweefstand?
Of geef je 'druk-de-andere-kant-op'?

Bij mij gaat de 2e beter.
jmos
@mdoornekamp is een combinatie van elektrische en mechanische ventielen niet mogelijk bij JD?
@mdoornekamp kan je die enkel werkende steunpoot niet ff in de drukloze retour doen? Doe je ondertijd de lip boven de knobbel/k80, anders slangen op de plek, en dan doe de steunpoot slang weer in een normaal ventiel
+2
mdoornekamp
@ronald-deutz-fahr
Quote:
drukloze retour

Dat is bij mij een andere nippel. Daar zit 3/4 op. Maar wel eens gedacht om een apart leidinkje naar de retour te maken met een kogel kraantje.

Maat het ergste komt nog; Leen ik die kiper uit aan een boer met een Mf met elektrische ventielen. Vliegt die poot zo omhoog. Gewoon in no time 10 cm vrij. Terwijl ik met een breekijzer sta te zweten om 1 cm ruimte te krijgen 😡
@mdoornekamp hahaha! Dat kan dus ook nog
Verloopje van 3/4 naar 1/2?
Goedkoop proberen..
Onze trekker heeft met mechanische ook Moeite zo’n poot in te trekken met 8 bar tegendruk
Trekker ff uit wil wel helpen 😅
+1
mdoornekamp
@ronald-deutz-fahr
Quote:
onze trekker heeft met mechanische ook moeite

Ok. Dus niet alleen een john deere kwaal. Punt is ook nog dat de trekker/olie vaak koud is als je machine aankoppelt.
JD3010
Quote Reactie van @mdoornekamp:
een Mf met elektrische ventielen.

Een MF kopen dan geen optie? 😂
mdoornekamp
@JD3010
Quote:
een mf kopen geen optie

jij eerst.🤔
JD3010
@mdoornekamp We hebben de 1e al versleten. 😄
mdoornekamp
@JD3010 wij ook. 595. Maar die had geen elektrische ventielen
JD3010
@mdoornekamp Die van ons amper electriciteit. Dat was een MF30. Tegenwoordig koop ik veel leuker spul.
hobbyboer
Quote Reactie van @mdoornekamp:
En de bak zakt niet meer als je de motor uit zet.

Dat is toch juist mooi!
Een mooie stok achter de deur om de motor even een minuutje stationair te laten draaien voor je hem uit zet.
Voor die ene keer dat het echt nodig is om de bak omlaag te doen met de motor uit kun je hem wel even op contact zetten.
mdoornekamp
@hobbyboer
Quote:
de motor een minuutje stationair

Ja dat is wel een voordeel dan. Maar omdat ik vaak met de mini kraan sta te laden, zetten we de trekker wel wat vaker uit. Vooral met kleine pruts klusjes.

Wij laten de dikke kip cilinder altijd drukloos staan. Omdat de kiper toch iets door buigt. En vervolgens de hele rit op de cilinder hangt te dansen. Het elektrische ventiel moet je dan wel opnieuw drukloos zetten na het starten. Mechanisch blijft altijd drukloos. Tenzij er een autist op zit die de hendel weer neutraal zet.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp Elektrische ventielen kan je wel in de iTec opnemen en mechanische niet toch?
stannetje96
@JD 6430 The Best een mechanische is ook niet aan te sturen door een computer dus dat is vrij logisch
Deere Hunter
@JD 6430 The Best klopt, elektrische ventielen werken wel via de Itec mechanische niet.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best ja alleen electrisch kan in wend akker systeem. Daarom heeft mijn 6630 ook elektrisch. Daar gebruiken we HMS met zaaien.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6155M ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!