Foto van een Lamborghini R 503 met jako 5 kuub ton. Foto is geplaatst door Welten op 10-04-2021 om 20:44:36, met 18 reacties.

Lamborghini R 503

Welten
Foto van een Lamborghini R 503 met jako 5 kuub ton

Reacties

+6
wim-same
@Welten dikke tank achter de Lambo.
+2
langeslagdiesel
@wim-same het trekken gaat prima, maar de trekker onder controle houden, daar heb je werk aan. Zelf in der tijd een bazzoli 5 Cuber achter de minitauro gehad. Dat vond ik gek zat eigenlijk.
+1
wim-same
@langeslagdiesel Wij toen een 3 cuubs tank achter een Minitauro 60, maar was al gek zat bij ons op het veen. Ik had er had ook liever de Leone 70 DT voor.
+1
Welten
@wim-same het ging met ✌in de neus 👃
+1
jammermaarhelaas
Die is niet bang 😃
+4
JD-4450
@jammermaarhelaas er stond een D25 langs de kant met een sleepketting voor het geval dat.... 😁
+2
a3vandiejen
Prachtige foto.👌
jan4072
Toen had je 5M³ achter 40pk tegenwoordig 240pk voor 20M³ en insporing 3 X zo breed en 4 X zo diep.
+3
Fred4130
@jan4072 precies dit. Van de week een vervaet trike , met buffertank en met sleepslang op het land gehad. Brede banden dat wel, maar overal waar die gekeerd heeft of de haspel aan het opdraaien was is hij zeker 10 cm weg gezakt. Met de eigen mestwagen van 3,5 ton geen centje last, maar dat ding heeft in 1 morgen meer naar de kloten geholpen dan ik met mijn kleine spul. Men denkt dat brede banden en lage druk alles voorkomt, maar vergeet dat er tonnen aan gewicht op drukt. Waar je vroeger met de weidesleep een spoortje weg en vlak maakte en er niks van terug zag, zie en vooral voel je dit over 2 jr nog weet ik uit ervaring. Compleet gestoord met dat alsmaar zwaarder en groter en groter.
+1
Rokus
@Fred4130 volgens mij bepaal je zelf nog altijd wat er wel en niet op je land komt!
+1
Fred4130
@Rokus helaas , ik verhuur het land dus in dit geval niet . Bij mijzelf was dit ding er zeker niet opgekomen.
Rokus
@Fred4130 aha jah dan kan je er weinig aan doen jah!
Rokus
@Fred4130 naar mijn idee is de sleepslang combinatie met een driewieler er tussen puur een capaciteit verhaal, kan me niet voorstellen dat ze dit doen om de bodem te ontzien! Want qua gewicht kan kan het bij lange na niet mee met wat bij ons in de buurt rond rijdt sleepslang combinaties tussen de 12 en 14ton
Fred4130
@Rokus dat is zoals ik hieronder al aangeef ook het geval. Ligt ook puur aan de loonwerker in kwestie, kijk mij eens de grote jongen uithangen . Mijn fourage en meststoffenhandelaar zegt hetzelfde nu ook : Boeren gaan ook zien dat die zware rommel op de zware klei onherstelbare schade aanbrengt en dat het een tandje minder moet.
jammermaarhelaas
@Fred4130

Ik zie hier bij een paar loonwerkers wel dat de tred naar werkelijk bredere banden met drukwissel echt meer opgang vind. Men ziet zelf ook dat het anders moet.
Fred4130
@jammermaarhelaas eerlijk gezegd zie ik het voordeel van zo'n lompe trike niet t.o.v. een normale trekker bij ons op de hele zware klei waar je toch echt de tijd moet nemen om het zonder insporing te berijden. Maar goed de loonwerker in kwestieis er ook eentje in de catagorie van : kijk mij eens meer en groter hebben dan mijn concurrentjes. Heb hem zelf jaren geleden van het erf geschopt nadat ie mijn toenmalig loonbedrijf overnam, een snoever eerste klas.
jammermaarhelaas
@jan4072

Hij heeft er hier een cultivator (bouwlandbemester) achter, vandaar mijn opmerking. Maar vind het altijd mooi om te zien als men het op deze manier kan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lamborghini R 503 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!