Foto van een Fendt 250 V aan het mest strooien tussen de kersenbomen.. Foto is geplaatst door marcel-pek op 11-04-2021 om 10:21:28, met 13 reacties.

Fendt 250 V

marcel-pek
Foto van een Fendt 250 V aan het mest strooien tussen de kersenbomen.

Reacties

bartjuh
En dan strooi je 't tussen de boompjes of over 't pad?
marcel-pek
@bartjuh nu over het pad en effe met de riek om de bomen heen gezet. Op zich zo gebeurt, maar we moeten nog wel een keer een meststrooier hebben die aan de zijkant lost.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @marcel-pek:
@bartjuh nu over het pad en effe met de riek om de bomen heen gezet.

Ik zou eerder denken aan een kleine kuilverdeler en met lage snelheid en veel toeren de vaste mest richting de bomen verplaatsen
johndeere 2650
@Fendt926Driver of een klep er aan maken met een transportband eronder
jehan
@johndeere 2650 ja net als een ladewagen met dwarsafvoer band
+2
marcel-pek
Ik zit zelf te denken een blokkenwagen aanschaffen (zijn er genoeg voor weinig) smaller en langer maken. Dan kunnen we ook tussen alle andere rijen mest strooien.
+1
jehan
@marcel-pek he dat is ook een goed idee kun je zelf nog laden ook
marcel-pek
@jehan laden doen we altijd met kraan en sorteergrijper. Werkt goed.
+1
Loeideutz
@marcel-pek Blokkenwagen is een goed idee. Werk af en toe bij een kersenteler die dat ook jaren gedaan heeft. Op het moment niet meer omdat kunstmest goedkoper is.
+1
marcel-pek
@Loeideutz oké wij hebben goede ervaring met vaste mest, de grond blijft lang vochtig onder de vaste mest wat enorm scheelt met uitdrogen.
+1
Loeideutz
@marcel-pek Het probleem is meer dat de vaste mest een wat grote afstand, meer dan 1000 kilometer, moet overbruggen. Na een aantal jaren vaste mest gebruikt te hebben is de grond wel wat verbeterd waardoor het nut en het voordeel van de vaste mest minder is geworden.
marcel-pek
@Loeideutz oké duidelijk

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 250 V ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!