11 oktober 2017. Foto van een Claas Mega 208 of 218, dat weet ik zo niet meer. Bezig met het forsen van liatris Alba.Het andere soort liatris (spicata) dorsen we zelf. Om geen vermenging te krijgen la

Claas Mega 208

321 foto's van @PieterA

PieterA
11 oktober 2017. Foto van een Claas Mega 208 of 218, dat weet ik zo niet meer. Bezig met het forsen van liatris Alba.

Het andere soort liatris (spicata) dorsen we zelf. Om geen vermenging te krijgen laten we de loonwerker deze dus dorsen. Er naast staat de 6206 met de 8 tons Mullie-kipper. Het zaad van 0,2 ha kan makkelijk in deze kar. Her is een beetje pluizig zaad wat moeilijk uit de tank komt. Vandaar dat de loonwerker met een vork in de tank zit te roeren. Hierna drogen we het zaad voor de tulpendroogwand.

Zelf dorsen we met een New-Holland 8060, maar waar de Claas standaard is hebben we aan de New-Holland nogal wat aanpassingen moeten doen. Vooral in de tank en de weg die het zaad naar de tank af legt kan dat zaad nogal stroppen. Hier zit het 6m maaibord aan de combine. Dat is eigenlijk aan de brede kant. We moeten met de hydrostaat behoorlijk laag in snelheid zitten, anders heeft het zaad geen tijd om door het zeef te zakken. We dorsen zo'n 0,2 ha per uur.

Reacties

wilbertkw
Wederom mooie duidelijke uitleg👍en ook mooi dat de 6206 even voor de kieper kan en mag😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Mega 208 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!