Vandaag een maaiklus in Oudekerk aan de Amstel. Rondom de Oudekerkerplas maaien. Maar wat een weer... hagel, sneeuw en regen.. Heb alles gehad. En 1 keer vast gezeten met dit monster.. Viel me nog mee trouwens.

Jacobsen LF 3800

Vandaag een maaiklus in Oudekerk aan de Amstel. Rondom de Oudekerkerplas maaien. Maar wat een weer... hagel, sneeuw en regen.. Heb alles gehad. En 1 keer vast gezeten met dit monster.. Viel me nog mee trouwens.

Reacties

+1
stijn-de-bock
Op een dag vind je de job van je leven.
+3
radium45
@stijn-de-bock Daarom zie je mij ook elke keer wat anders doen, ben er nog niet achter...
a3vandiejen
Ja het weer was bar en boos...en dat op 12 april..
Herbert
Heb je ook ervaring met maaiwerk rond eikenbomen met de processierups? Heb je er last van met zulke maaidekken zonder afzuig. Ik moet zelf bij mij thuis veel onder eikenbomen maaien met zon simpele gazonmaaier met opvang, maar dat is tegenwoordig niet meer te doen met die rupsen. Je zit onder de uitslag omdat die maaier alles opzuigt en rondblaast.
radium45
@Herbert ik ben gevoelig voor die rotbeesten. Elk jaar jeuk en last van de ogen. Maar ik hou er geen rekening mee. Het werk moet door gaan
+1
Herbert
@radium45 ja dat snap ik. Wel vervelend. Ik had de hoop dat dit soort maaidekken niet zo veel last zouden geven, wel dus. Blijft alleen nog een maaier met cabine over dus als je er echt af wil.
+3
A.H.S.
@Herbert Zelfs met cabine heb ik er ook last van,vorige week waarschijnlijk nog door wat uitgewaaide oude nesten gemaaid,gelijk weer een paar dagen jeuk en uitslag.
Kan ook komen door het schoonmaken van radiateur/filters(cabine).
Ik ben er in de loop van de jaren ook gevoeliger voor geworden,was bij een eik aan het knippen geweest,had binnen 15 min al uitslag/jeuk.
Werd toen uitgelachen door collega's die vonden dat ik mij aanstelde,en ze zeiden dat dat het risico van het hoveniers vak was.
Totdat ze de volgende dag zelf onder de bulten zaten en erg last van jeuk hadden,toen piepten ze wel anders 😉
+2
Herbert
@A.H.S. zelfs dan nog ja.., ik heb vorig jaar het gazon een paar keer met de frontmaaier gemaaid. Mooi rap klaar en geen last van de rups, maar wel een moeder die chagerijnig door het raam naar buiten keek😂
A.H.S.
Kun je je handen nog een beetje warm houden met zulk weer,ik had ze wel eens zo koud gehad met natte sneeuw/regen dat ik tijdens verplaatsen over de weg onbedoeld een klepelbak inschakelde.
Zag het gebeuren, maar had niks vernomen met mijn vingers :-S
Er was in het begin nog een cabine in ontwikkeling voor onze Roberine F3,en die bleek later een probleem te geven ,maar toen ze het kantelprobleem van de F3 met cabine voor de TUV hadden opgelost,hebben wij ook een cabine(kachel+airco) op onze F3 gekregen.
Dit is wel een genot,want die klepelmaaiers zijn wel echte blazers(stof ed),maar ze maken ook meer toeren als een cirkelmaaier en veel meer vergeleken met een kooimaaier.
+1
radium45
@A.H.S. Ik had gelukkig mijn auto op het terrein staan waar ik aan het maaien was en kon zodoende mijzelf en de handschoenenen af en toe even iets opwarmen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Jacobsen LF 3800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!