Foto van een Case IH Puma 220 met Gaspardo 12 rijer. Vandaag begonnen met mais zaaien met de eerste combinatie op zandgrond. Van de week loopt ook het meestrijden aardig op z’n eind en rijden we als

Case IH Puma 220

DaanLek
Foto van een Case IH Puma 220 met Gaspardo 12 rijer. Vandaag begonnen met mais zaaien met de eerste combinatie op zandgrond. Van de week loopt ook het meestrijden aardig op z’n eind en rijden we als het goed is vanaf volgende week met 2 combi’s. Hopelijk werkt het weer mee!

Reacties

+1
arjanvw
Mooi op tijd om nu al mais te zaaien!
+1
BEboer
@arjanvw vorig jaar hier 17 april jaar ervoor 19april zal nu wel 10d later worden met die koude denk ik
arjanvw
@BEboer Wij zijn ook altijd wel vroeg (rond 20-25 April) Maar nog geen 13 april! Jullie zitten natuurlijk ook wel een stuk zuidelijker dan wij.
DaanLek
@arjanvw We zitten ongeveer op dezelfde hoogte als stad Groningen, dus dat zuidelijke valt wel mee haha. Hebben wel meer landklimaat hier.
arjanvw
@DaanLek haha! Dat wist ik niet! @BEboer wel in elk geval.
BEboer
@arjanvw hier was dat ook extreem vroeg afgelopen 2jaar...
+1
DaanLek
@arjanvw Zijn hier altijd een stukje eerder dan in Nederland.
catfan55
Hoeveel hectare zaaien jullie met de 2 mais zaaiers ? (2x 12 rijers?)
+1
DaanLek
@catfan55 2x 12 rijer ja. Dit jaar volgens mij 1.400ha. 1.200 silomais en 200 LKS ongeveer.
rommert14
Hier vorig jaar in april gezaaid, nog nooit zulke slechte mais gehad, wij zaaien niet eerder dan dat er een warme week komt anders heeft het geen zin.
+1
DaanLek
@rommert14 Het is helemaal afhankelijk van waar je zit. Wij zaaien hier altijd in april en dat pakt hier over het algemeen altijd goed uit, maar er zijn genoeg plekken waar dat niet kan. Wij hebben ook wel een paar hectare te doen en op zandgrond hier kun je altijd eerder beginnen, scheelt een hoop.
rommert14
@DaanLek hoe voldoet zo'n gaspardo eigenlijk? Zou ook wel zelf mais willen zaaien maar ik zou dan eerder een vaderstad oid willen.
DaanLek
@rommert14 Ja ze doen het eigenlijk heel goed. Ik vind het qua bediening en zaaibeeld prima machines. Na 10 jaar merk je nu wel dat het onderhoud meer wordt, vaker aan het frame lassen en dat soort dingen. Dit zijn de 2e setjes Gaspardo hier.
Denk dat dit merk 2e hand best te vinden en te betalen is.

Maar hier wordt ook naar Väderstadt of Horsch gekeken als vervanging. Net even wat meer af heb ik het idee

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Puma 220 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!