22 februari 2018 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120 mk3 met Peecon greppelfrees, bezig met greppels frezen.Het late najaar van 2017 was nat. Als je op onze grond zit en je oogst dan te laat, zoals h

Deutz-Fahr Agrotron 120

PieterA
22 februari 2018 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120 mk3 met Peecon greppelfrees, bezig met greppels frezen.

Het late najaar van 2017 was nat. Als je op onze grond zit en je oogst dan te laat, zoals hier is gebeurd bij de oogst van cichorei, dan ligt je lans er een hele winter afschuwelijk bij.

Hier trekken we over een vorstje wat greppels om het water naar de sloot te laten.

Het rooien van de krap 8 ha cichorei duurde van 7 uur 's-ochtends tot 23:30 's-nachts. De computer van de Vervaet beeteater drieassige rooier kon het niet verwerken als er meer brandstof dan 100 liter per uur naarde motor ging. Die viel dan in storing en dan valt de hele machine stil en moet je hem achterop ontluchten. De tank van de Vervaet was rond 18:00 leeg.

Hier stond wintertarwe in de planning, maar je kon er niet komen met een spitcombinatie. Dan maar laten liggen, water af laten en wachten, wachten en wachten. Toen het droog was half mei de gaten dichtgereden en daarna gewoeld en geroterd in 1 werkgang. Daarna met de maxisprint en vervolgens snijmais er in. Het is uiteindelijk 1 van de beste percelen snijmais uit de buurt geworden.

Reacties

PieterA
Even met de spa er achteraan.

(klik om te vergroten)

Natte bende
newholland-
@PieterA een heel verhaal met een happy end 😉
+1
RVM
Die mais zal toen geprofiteerd hebben van de regen die 2018 pas in augustus/september kwam. Voor de vroege ( normale ) zaai was dat te laat vermoedelijk
PieterA
@RVM Ja, hij is toen zelfs een keer beregend.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!