Foto van een Deutz-Fahr Agrotron K 100, in de ochtendzon maisland lostrekken. Dit bouwland wordt begin volgende week bemest met een schijveneg, we trekken het nog even los zodat de schijveneg mooier w

Deutz-Fahr Agrotron K 100

MulderDeutz1
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron K 100, in de ochtendzon maisland lostrekken. Dit bouwland wordt begin volgende week bemest met een schijveneg, we trekken het nog even los zodat de schijveneg mooier werk kan leveren en de grond nog iets op kan drogen/warmen. Het frontblok toch ook maar iets gemodificeerd, oeps.

Reacties

valtraaa
Netjes. Wat heb je verandert aan het frontblok.
+1
MulderDeutz1
@valtraaa Topstangbevestiging. Enkele dikwandige koker was toch niet afdoende, knikte door. Nu twee dikke strippen.
TeunFendt
Ik meende juist altijd dat schijveneg het mooiste werkte bij vaste grond.
+1
MulderDeutz1
@TeunFendt Omdat we moeten onderzaaien, is de laatste ‘grondbewerking’ half juni. We ervaren dat de bovenlaag hierdoor erg dicht en vast is. Zeker in combinatie met een knappe groenbemester kon de schijveneg er slecht vat op krijgen. Door die dichte bovenlaag droogt de ondergrond ook slecht. En alleen de natte plekken lostrekken kan, maar dan krijg je nooit een rechte voor bij het ploegen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron K 100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!