Foto van een Steeno ploeg 2e stukje ploegen, ik zei altijd varial ploegen is voor mietjes, blij dat ik een mietje ben nu 🤣

Steeno ploeg

BEboer
Foto van een Steeno ploeg 2e stukje ploegen, ik zei altijd varial ploegen is voor mietjes, blij dat ik een mietje ben nu 🤣

Reacties

David Bakker
Dit is wel strak ploeg werk ,netjes . Mijn neef heeft ook een steeno ploeg al vele jaren en ze ploegen netjes 😄 Het enige nadeel is dat hij nog al lang is vergeleken met andere merken .
rommert14
Is die grond zo droog of lijkt dat zo?
+2
dx11
Eerste schaar ploegt flink smaller dan de rest?
BEboer
@dx11 lijkt volgens mij zo paar keer geprobeerd op 30 35 40 45 50 55 60 wat het mooist ploegt
Jeroen-ford
@BEboer ik heb ook een steeno varial 4 schaar. Vind hem zelf op het breedst het fijnst ploegen. Vooral met aardappelland omploegen
BEboer
@Jeroen-ford nu staat hij op 55 en vind wel super werken oude ploeg was 40 vast dus ruim een 4 schaar mee nu.
T60401
@BEboer groenbemester was in ieder geval geslaagd. Grond die je onder uit de voor naar boven ploegt blijft door alle wortels gewoon aan elkaar hangen.
BEboer
@T60401 is raaigras normaal oogsten we dit en dan pas mais maar op paar stukken nu al omgereden uit schrik voor uitdroging.
J asper
Vanwaar nu al ploegen? Droogt die toch alleen maar nog erger uit?
+1
BEboer
@J asper morgen vastrijden en 2e helft volgende week zaaien heb nog een paar dagen te ploegen dus wil langzaam beginnen
BEboer
@BEboer btw gras zuigt ook enorm
J asper
@BEboer Zodoende , idd alles vastrijden ben je ook wel even mee bezig.
+1
BEboer
@J asper nee doe met volle grondbak slepen en dubbellucht aan de 2x dubbellucht is net de breedte van het tussenspoor dus dan volgende week gwn met de triltand iedere keer 4 wielen tussen je nemen
+2
Schluterfan
Ik wil ook geen ploeg meer zonder variabele instelbare snijbreedte. Bij Aerts is het sowieso standaard, maar zou niet meer zonder willen, en trouwens ook geen ander merk meer als een Aerts. Ik heb 2-3 weken geleden ook geploegt, voor de aardappelen, ging ook goed toen.
YaMaGa
@Schluterfan en kun je ook argumenteren waarom een aerts? Ik heb er al veel over horen stoefen 😅
+2
Schluterfan
@YaMaGa

Geen dieptewiel dat in de weg zat zoals bij sommige merken of net de verkeerde kant op gaat als je de ploeg neer zet. Als de grond hard is wil die toch de grond in en blijft dat over het algemeen ook. Dat komt door het gewicht ook voor een stuk. Ondanks het ontbreken van het dieptewiel is de ploeg stabiel in het ploegen. Ploegt gewoon goed, werkt alles netjes onder.

Hier in de polder zie je ze ook vaak en ik zie het ook, als er iemand groenbemester met een Aerts onderploegt, die is ondergeploegt. Dat is bij andere merken soms niet, maar dat ligt misschien ook aan het afstellen en de soort risters.

Ik kreeg jaren geleden de tip toen we een andere ploeg zochten, kijk eens naar een Aerts. Toen gekocht zonder aan het werk te zien, puur op de goede reacties van anderen. Een vriend die bij een loonwerker rijd ook eens de tip gegeven voor een Aerts. Die kochten er toen ook een tot volle tevredenheid.

Ik dacht dat de slogan bij Aerts was en nog steeds is, een boer die ploegt met een Aerts, die ploegt met een glimlach. Tis ook voor een stuk het gevoel die je ermee hebt denk ik. Net zoals je kan vasthangen aan een trekkermerk.
gertdl
@YaMaGa een aerts... stoefen.... dan mag je niet teveel van ploegen kennen als je over een aerts gaat stoefen. en zeker nooit naar meten 😂
YaMaGa
@gertdl ja als ik jouw profiel zie wedstrijdploegen... vertel jij dan eens wat een goede boerenploeg is 😅
+1
gertdl
@YaMaGa een boerenploeg of een wedstrijdploeg is hetzelfde ( buiten de toeters en bellen om speciale gangen te doen). de basis dingen die een ploeg doet ploegen zoals treklijn, ondergrip, zijgrip, oploophoek, scharen, steunpunten, balans, .... hoort bij een praktijkploeg even goed te zijn . afhankelijk van grondsoort kunnen bepaalde merken wel beter of minder presteren in sommige streken, maar aerts.... . stijle oploophoek, heel negatieve ondergrip, meestal geen treklijn instelling, en verder is de ploeg een gelaste kader. het ziet er allemaal heel zwaar gebouwd uit ( wat ook moet als je een gelaste ploeg hebt) en heel grof, en ga er niet naar meten want je wordt er ziek van.

ik ken geen enkel ander merk die met een gelast frame werken, alle andere merken, en zeker de grote merken, worden met speciaal ijzer in de mal geprest om torsies op te vangen. bij aerts nemen ze een balk uit het rek en lassen ze een kader.

ik neem best aan dat er mensen heel tevreden zijn met hun aerts ploeg, en zoveel te beter, want er zal zeker wel een ploeg tussen zitten die menselijk juist kan zijn, en die in sommige grond voldoende presteert naar de wensen van de boer. Maar in mijn ogen totaal niet vergelijkbaar met andere merken, in de negatieve zin dan eerder.
+1
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @gertdl:
ik ken geen enkel ander merk die met een gelast frame werken

Panter 😬

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steeno ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!