Foto van een Atlas 1304. C.T. Staats Agro BV Tweede Exloërmond.. Foto is geplaatst door Lucas Ensing op 20-04-2021 om 20:44:19, met 26 reacties.

Atlas 1304

Lucas Ensing
Foto van een Atlas 1304. C.T. Staats Agro BV Tweede Exloërmond.

Reacties

+2
Lucas Ensing
Hierom waren wij daar.

(klik om te vergroten)

+2
wim-same
Lijkt mij meer een Atlas 1204 maar blijkt toch een 1304 K
+2
Lucas Ensing
@wim-same Typeplaat geeft 1304K aan, zie foto. Daar ben ik van uitgegaan.
+2
wim-same
@Lucas Ensing Ja, Ik denk een spoorweg uitvoering, met de motor dwars. Bijna een binnendraaier.
+1
dennisbouter
@wim-same heeft een 1204 geen lichter gebouwde giek, en zit de draaikrans bij een 1304k niet verder naar achter?
+1
wim-same
@dennisbouter Of een 1204 een lichtere giek heeft ??? het zal wel, want de hele kraan is lichter, en vooral veel trager.
+1
dennisbouter
Quote Reactie van @wim-same:
atlas

Dus een 1304 k heeft het uiterlijk van een 1204 maar is totaal anders
+1
draaipiet
Ik dacht dat er zelfs een atlas 1602 / 1604 bandenkraan is in spoorweguitvoering met een korte kont. Maar .................................... ik weet het niet helemaal zeker
+1
dennisbouter
@draaipiet een 1604k is dan wel altijd een krol (zw) een foto van een gewone 1604k kan ik niet vinden
draaipiet
+1
dennisbouter
@draaipiet klopt maar wel alle 3 een krol (zw)
+1
draaipiet
@dennisbouter De term krol zw zegt mij niets, wat is dat?
+1
wim-same
@draaipiet de term Krol zw weg mij ook niets. Nou heb ik ook nooit met spoorweg kranen gewerkt hoor.
draaipiet
Quote Reactie van @wim-same:
spoorweg kranen
Is maar beter ook Wim, het is altijd 's nachts en weekenden werken
+1
dennisbouter
@draaipiet KRaan op Lories ZW is een duitse afkorting maar een 1602/4K is waarschijnlijk altijd een krol en een 1304K kan ook een gewone machine zijn
draaipiet
@dennisbouter Oke, maar als ik naar de foto's kijk van mijn link lijkt het mij een gewone atlas onderwagen, of word dat een lorie genoemd omdat er spoorwieltjes op gemonteerd zijn?
+2
dennisbouter
@draaipiet een lorie is een spoorwiel en ik heb geen foto gezien zonder lories en de onderwagen zal wel wat zwaarder zijn uitgevoerd. En het zijn ook geen gewone kraantjes waar ze even een lorie tegen aanschroeven weet niet hoe dat vroeger was maar er zitten veel beveiligingen op een krol. Maar een 1602e/4 k bestaat dus denk ik niet, wel een 1602e/4 k zw (met treinwieltjes dus) . Een 1302e/4k bestaat wel en is er ook als zw.
+1
draaipiet
@dennisbouter Bedankt voor je uitleg, ik denk dat ik het gaat begrijpen. Uiteindelijk weer wat geleerd. 👍
+1
draaipiet
Met dubbele bemaningscabine heb ik ook wel gezien
+1
wim-same
@draaipiet Dubbele bemannings cabine maar vooral kunnen zwenken zonder dat je de andere spoorbaan hinderd.
+2
deerejohn
Zit je toch nie lekker denk als je dwars staat en zoan trein achterlangs komt raze
+1
wim-same
@deerejohn Nou, als je aan het werk ben op het spoor, zullen de treinen op de andere spoorbaan echt niet razen hoor.
+1
draaipiet
@wim-same Het gaat ook wel eens fout. Ik heb het nooit zien gebeuren hoor, maar ik heb wel de gevolgen gezien. Ik heb een keer een atlas in de werkplaats gezien die op het spoor aan het werk was terwijl er een trein aankwam. De kraanmachinist is gelukkig uitgestapt toen hij de trein aan zag komen. De trein heeft hem recht op de giek geraakt en de giek is omhoog gegaan door de beveiliging heen de knikcilinder is uit elkaar gedrukt en de bak door zijn voorruit gedrukt. Ik weet niet meer welke giek, maar er was ook een giek gescheurd. Alles heeft onder stroom gestaan omdat de giek de bovenleiding heeft geraakt omdat de beveiliging kapot gedrukt was. En de tandwielkast van het rij werk was in elkaar gelopen omdat hij vanuit stilstand ineens een hele hoge snelheid ging draaien zonder dat de hydromotor aan stond. Ook was de vooras losgescheurd van de onderwagen.
+1
wim-same
@draaipiet Helaas, fouten en ongelukken gebeuren overal. Alleen in dit geval zijn het wel heftige gevolgen. Zo stond ik ook een keer met een Atlas op een afgezette baan op de A 20. Wij moesten werken in de middenberm. Wij liepen net een paar seconden naar de keet om te schaften, toen we een enorme klap hoorden. We keken achterom, en een auto was door de afgezette baan gekomen en tegen de vangrail geknald, precies waar onze grondwerker nog geen minuut geleden stond. Soms heb je wel eens een Engeltje boven je schouders nodig hoor.
+2
draaipiet
@wim-same Ja het gaat gelukkig vaker net goed dan net fout.

Het verhaal van de kraan onder de trein kan je ook positief zien. Waar ik de kraan gezien hebt was van een trotse nieuwe eigenaar die de kraan voor ongelofelijk weinig heeft gekocht met schade en in de verloren uurtjes hebt opgeknapt en er jaren een goed kraantje aan gehad heeft

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1304 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!